Creaţi pagina de start

01 decembrie 2023, vineri

11:59

Lang_ru

Pagina principală Noutăţi In lume Interpolul lovește în lumea falsificatorilor de bilete de avion


Interpolul lovește în lumea falsificatorilor de bilete de avion

14 iunie 2017 11:29

Peste 150 de persoane suspectate că au cumpărat bilete de avion cu cărți de credit furate sau falsificate au fost arestate în cursul unei operațiuni desfășurate pe întreg globul, a anunțat marți Interpolul, potrivit AFP.

O vastă operațiune de poliție implicând 64 de țări, 84 de companii aeriene și opt agenții online de turism a fost derulată între 6 și 8 iunie în 230 de aeroporturi din lumea întreagă, a precizat într-un comunicat agenția de cooperare polițienească internațională, cu sediul la Lyon (Franța).

În total, au fost descoperite 312 tranzacții suspecte și 153 de persoane au fost împiedicate să se urce în avion, interogate de poliție și arestate. Numeroase anchete sunt în curs de desfășurare.
Au fost descoperite, totodată, noi moduri de operare a crimei organizate pentru a ajunge în zonele de tranzit din aeroporturi sau a facilita traficul de droguri ori imigrația ilegală.

De asemenea, au colaborat agenția europeană de pază a frontierelor Frontex, Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), reprezentanți ai companiilor aeriene și emitenți de cărți de credit.

«Acest gen de fraudă prezintă un risc important în materie de securitate pentru că permite infractorilor și teroriștilor să călătorească anonim», a subliniat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock, citat în comunicat. Agenția «va continua să sprijine acest tip de operațiune care demonstrează, de asemenea, interesul colaborării dintre sectorul public și privat», a adăugat el.

Referitor la biletele de avion, se estimează că frauda pe internet aduce companiilor aeriene pierderi anuale de un miliard de dolari.

Viitorii pasageri «trebuie să fie atenți atunci când își cumpără biletele și să se ferească de ofertele prea frumoase pentru a fi adevărate», a avertizat Interpolul.Sursa:


Trimite amicului Comentarii 0 +Добавить комментарий  ↑Скрыть

La moment nu sunt comentarii.

Cititi in continuare...


20 iunie 2017 09:38

UE și Londra au stabilit prioritățile și calendarul negocierilor legate de Brexit

Uniunea Europeană și Marea Britanie au ajuns la un acord luni asupra priorităților și calendarului negocierilor legate de Brexit, la finalul primei întîlniri între negociatorii celor două părți, la Bruxelles, transmite AFP


14 iunie 2017 11:25

Cehia, Polonia şi Ungaria, AVERTIZATE cu judecata de Comisia Europeană

Comisia Europeană a avertizat Cehia, Polonia şi Ungaria cu judecata dacă nu vor respecta cotele obligatorii de refugiaţi. Instituţia va trimite scrisori oficiale prin care le va notifica intenţia.


14 iunie 2017 11:15

INCENDIUL DEVASTATOR de la Londra: Cel puțin 30 de răniți. Flăcările sunt de neoprit

Cel puțin 30 de persoane au fost rănite în uriașul incendiu care a distrus în noaptea de marți spre miercuri un imobil de locuințe de 27 de etaje, la Londra, au anunțat serviciile de ambulanță din capitala britanică, informează AFP, scrie agerpres.ro.


8 iunie 2017 10:29

Rămășițele avionului dispărut în Myanmar au fost găsite

Armata din Myanmar a anunţat că a găsit epava avionului care a dispărut miercuri de pe radare, cu 122 de oameni la bord.


31 mai 2017 10:42

Rusia a atacat ISIS cu rachete de croazieră lansate de pe submarin

Un submarin și o navă din forțele ruse au lansat patru rachete de croazieră din Marea Mediterană către obiective ale grupării jihadiste Statul Islamic în zona orașului sirian Palmira.


28 februarie 2017 11:37

Trump are o explicaţie pentru gafa de la Oscaruri

Preşedintele american Donald Trump a ieşit din silencio stampa şi a explicat care este, după părerea sa, cauza producerii gafei uriaşe de la Oscar, când filmul „La La Land” a fost anunţat drept „Cel mai bun film” în mod eronat, adevăratul câştigător fiind pelicula „Moonlight”.

Catalogul site-urilor


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +26…+28
Chişinău +25…+27 +25…+27
Komrat +25…+27 +28…+30
Tiraspol +28…+30 +31…+33
toate oraşe

Cursul valutar

USD 17,7828 -0,06
EUR 19,4099 -0,19
RUB 0,2006 0
RON 3,9036 -0,04
UAH 0,4892 0
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Rac
Gemeni Leu Rac

Activitatile comunitare ocupa o mare parte a zilei. Discutiile despre lucruri care nu sunt legate de serviciu sunt o schimbare pe care o primesti cu bratele deschise si de care te bucuri. Tu si ceilalti puteti face o diferenta daca mentineti in continuare legatura cu nevoile comunitatii. De ce nu pui bazele unui editorial care sa-i informeze pe oameni si sa-i tina la curent cu schimbarile are apar?Obiectele materiale si intregul concept de valoare capata mai multa importanta pentru tine acum. Acum este momentul potrivit sa-ti schimbi locul de munca sau sa avansezi la locul de munca actual.Imbratisarile vin de la prieteni.

toate constelaţii

Anecdote

Doamnă, doamnă… Eh, la naiba… George, adă lopata şi dezgroap-o!

rîdem mai departe