Creaţi pagina de start

28 martie 2023, marţi

09:00

Lang_ru

Pagina principală Noutăţi Sănătate S-a întâmplat la Institutul Mamei şi Copilului. O mamă a telefonat la Linia Verde să denunţe o neregulă


S-a întâmplat la Institutul Mamei şi Copilului. O mamă a telefonat la Linia Verde să denunţe o neregulă

9 octombrie 2015 15:52

Şapte femei, care au născut prematur la Institutul Mamei şi Copilului au fost obligate să cumpere lapte praf pentru bebeluşi. Potrivit Ministerului Sănătăţii, medicii au procedat incorect, deoarece instituţia trebuie să-i asigure gratuit pe nou-născuţi cu acest amestec. Reprezentanţii Institutului Mamei şi Copilului au refuzat să comenteze cazul.

Incidentul a fost denunţat de către una dintre femei. Ea a telefonat la Lnia Verde a Ministerului Sănătăţii şi a anunţat despre faptul că Secţia Prematuri a Institutului Mamei şi Copilului nu dispune de lapte praf. Drept consecinţă, autorităţile au iniţiat o anchetă în acest caz.

«Cantităţile planificate au fost epuizate şi nu au fost suficiente pentru întregul an. Dar Instituţia meicală este responsabilă şi dispune de toate instrumentele necesare pentru asigurarea instituţiei cu aceşti substituenţi până la sfârşitul anului», a spus şeful de direcţie a Ministerului Sănătăţii, Rodica Scutelnic.

Am încercat să aflăm de ce conducerea Institutului Mamei şi Copilului a admis ca mamele să cumpere laptele praf pentru prematuri, în condiţiille în care produsul este asigurat de stat. În replică, purtătorul de cuvânt, Doru Dendiu, a anunţat că reprezentanţii instituţiei medicale nu sunt pregătiţi să răspundă solicitării Publika TV.

De la începutul anului, peste 9.400 de persoane au reclamat, la Linia Verde a Ministerului Sănătăţii, incidentele din instituţiile medicale. Cei mai mulţi au denunţat atitudinea necorespunzătoare a medicilor şi insuficienţa de preparate medicale.

Anul trecut, au fost înregistrate mai mult de 25.000 de petiţii din partea pacienţilor.Sursa: publika.md


Trimite amicului Comentarii 0 +Добавить комментарий  ↑Скрыть

La moment nu sunt comentarii.

Cititi in continuare...


16 februarie 2016 10:35

20 de produse care ard grăsimile fără milă. Nici urmă de înfometare!

Aproape fiecare om care are câteva kilograme în plus, visează să scape de acestea și să capete formele ideale


8 septembrie 2015 09:31

Măselele de minte - mai mult rău DECÂT bine?

Aşa-numitele „măsele de minte” se formează cu rădăcini atipice ca formă şi au canale întortocheate, aspecte care nu pot fi tratate, astfel că este recomandată scoaterea lor, spune medicul stomatolog Laura Mocanu.


4 septembrie 2015 09:16

Inima omului îmbătrânește mai repede decât restul corpului

Inimile oamenilor sunt mai bătrâne decât vârsta lor biologică, spun rezultatele unui studiu efectuat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii, în contextual în care bolile cardiovasculare


31 iulie 2015 10:40

Medicamentele s-ar putea ieftini

Medicamentele s-ar putea ieftini în următoarea perioadă datorită micşorării adaosului comercial. Parlamentul a adoptat astăzi în lectură finală, cu 63 de voturi, un proiect de lege în acest sens


31 iulie 2015 10:39

Nu folosiți aceste medicamente! Au fost RETRASE din circulație

Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România a oprit, joi, de la vânzare 40 de medicamente pentru boli cardiovasculare şi neurologice. Medicamentele respective au fost semnalate cu mari deficienţe de calitate, iar Comisia Europeană a decis suspendarea autorizaţiilor de punere pe piaţă.


2 iulie 2015 15:25

Ultima ora! Primul caz de HOLERA inregistrat in Moldova in ultimii 14 ani: Un barbat din Orhei, INFECTAT

Astfel, persoana purtatoare de Vibrio cholerae O1 si cele care au contactat cu ea sunt supravegheate de catre medici. Potrivit Centrului National de Sanatate Publica rezultatelor investigatiilor de laborator si anchetarii epidemiologice

Catalogul site-urilor


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +26…+28
Chişinău +25…+27 +25…+27
Komrat +25…+27 +28…+30
Tiraspol +28…+30 +31…+33
toate oraşe

Cursul valutar

USD 18,5156 -0,01
EUR 19,9358 +0,04
RUB 0,2416 0
RON 4,0342 0
UAH 0,5013 0
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Fecioara
Leu Balanta Fecioara

Idealurile tale sunt de admirat, dar eforturile pe care le faci in implinirea acestora pot fi incetinite datorita criticii pe care ti-o faci. Stabileste-ti drumul pe care trebuie sa mergi pentru a-ti atinge idealurile si asculta si sfaturile cuiva din exterior.Ceilalti te incurajeaza mai bine decat te incurajezi tu, asa ca fa-ti prieteni printre oamenii cu teluri stabilite si doritori sa realizeze ceva in viata! Dupa-amiaza ti-o petreci alaturi de prieteni. Concentreaza-te pe ce iti doresti cu adevarat in aceasta perioada, pentru ca poti fi foarte convingator cu ceilalti!Simtul umorului de care dispui este foarte contagios.

toate constelaţii

Anecdote

Cind eram student era un fanat in fizica si NET si imi spune el odata ca daca parintii sai cumpere c

rîdem mai departe