Creaţi pagina de start

27 martie 2023, luni

04:40

Lang_ru

Pagina principală Noutăţi Sănătate RM va primi 30,8 milioane de dolari pentru modernizarea sectorului sănătăţii


RM va primi 30,8 milioane de dolari pentru modernizarea sectorului sănătăţii

19 martie 2015 11:24

Republica Moldova va primi un împrumut în valoare de 30,8 milioane de dolari SUA de la Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare. Un Acord în acest sens a fost ratificat astăzi de Parlament.

Acordul de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare privind finanţarea Proiectului «Modernizarea sectorului sănătăţii în Republica Moldova» a fost semnat la data de 11 iulie 2014 în cadrul Strategiei de parteneriat cu Banca Mondială pentru anii 2014-2017 şi nemijlocit pentru susţinerea în continuare a modernizării sistemului de sănătate.

Potrivit notei informative a proiectului de lege, implementarea Acordului va contribui la reducerea riscurilor aferente bolilor non-transmisibile, îmbunătăţirea protecţiei financiare, şi sporirea eficienţei serviciilor de sănătate în RM, prin fortificarea asistenţei medicale primare şi spitaliceşti, îmbunătăţirea indicatorilor de sănătate, reducerea invalidităţii şi incapacităţii de muncă a populaţiei, şi indirect contribuind la creşterea nivelului de dezvoltare socio-economică a ţării.

Data limită de intrare în vigoare a Acordului este 9 aprilie, anul curent.Sursa: curentul.md


Trimite amicului Comentarii 0 +Добавить комментарий  ↑Скрыть

La moment nu sunt comentarii.

Cititi in continuare...


16 februarie 2016 10:35

20 de produse care ard grăsimile fără milă. Nici urmă de înfometare!

Aproape fiecare om care are câteva kilograme în plus, visează să scape de acestea și să capete formele ideale


9 octombrie 2015 15:52

S-a întâmplat la Institutul Mamei şi Copilului. O mamă a telefonat la Linia Verde să denunţe o neregulă

Şapte femei, care au născut prematur la Institutul Mamei şi Copilului au fost obligate să cumpere lapte praf pentru bebeluşi. Potrivit Ministerului Sănătăţii, medicii au procedat incorect,


8 septembrie 2015 09:31

Măselele de minte - mai mult rău DECÂT bine?

Aşa-numitele „măsele de minte” se formează cu rădăcini atipice ca formă şi au canale întortocheate, aspecte care nu pot fi tratate, astfel că este recomandată scoaterea lor, spune medicul stomatolog Laura Mocanu.


4 septembrie 2015 09:16

Inima omului îmbătrânește mai repede decât restul corpului

Inimile oamenilor sunt mai bătrâne decât vârsta lor biologică, spun rezultatele unui studiu efectuat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii, în contextual în care bolile cardiovasculare


31 iulie 2015 10:40

Medicamentele s-ar putea ieftini

Medicamentele s-ar putea ieftini în următoarea perioadă datorită micşorării adaosului comercial. Parlamentul a adoptat astăzi în lectură finală, cu 63 de voturi, un proiect de lege în acest sens


31 iulie 2015 10:39

Nu folosiți aceste medicamente! Au fost RETRASE din circulație

Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România a oprit, joi, de la vânzare 40 de medicamente pentru boli cardiovasculare şi neurologice. Medicamentele respective au fost semnalate cu mari deficienţe de calitate, iar Comisia Europeană a decis suspendarea autorizaţiilor de punere pe piaţă.

Catalogul site-urilor


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +26…+28
Chişinău +25…+27 +25…+27
Komrat +25…+27 +28…+30
Tiraspol +28…+30 +31…+33
toate oraşe

Cursul valutar

USD 18,5870 0
EUR 20,2151 0
RUB 0,2441 0
RON 4,1079 0
UAH 0,5033 0
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Gemeni
Taur Rac Gemeni

Datoriile tale te duc intr-o directie diferita fata de prietenii tai, si de aceea s-ar putea sa te simti putin singur astazi. Dar fiind ceva de scurta durata, poti sa asculti o carte pe cd sau poti sa te bucuri de priveliste in timp ce conduci.Esti apreciat pentru contributiile pe care le faci in legatura cu familia. Gaseste modalitati prin care si ceilalti sa poate ajuta, pentru ca tu sa nu fii nevoit sa preiei toate responsabilitatile. Ai tendinta sa faci prea multe lucruri, iti doresti sa gasesti solutii la orice probleme ai avea.

toate constelaţii

Anecdote

Trei bărbaţi morţi ajung în acelaşi timp la poarta Raiului. Îi ia Dumnezeu pe fiecare la întrebări,

rîdem mai departe