Creaţi pagina de start

01 decembrie 2023, vineri

16:30

Lang_ru

Pagina principală Noutăţi Sănătate

Noutăţi: Sănătate


DUPĂ SFÂNTUL VASILE, LA SPITALUL DE URGENŢĂ

Sărbătorirea Sfântului Vasile, a revelionului pe vechi, i-a adus pe foarte mulţi moldoveni la Spitalul de Urgenţă. Care cu ochii vineţi şi umflaţi, care cu gura spartă, care cu capul năclăit de sânge, sau cu coastele rupte, care leşinaţi sau în comă alcoolică.

Sănătate 15 ianuarie 2015 10:52 Sursa — deschide.md

Doi neurochirurgi riscă să facă închisoare, pentru că ar fi făcut experimente pe pacienți

Caz ieșit din comun la un spital din Iași. Doi neurochirurgi riscă să facă închisoare, fiind suspectați că au efectuat 89 de puncții lombare fără acordul pacienților. Patru dintre aceștia au murit. Cel care a anunțat Parchetul a fost șeful de spital, care a motivat că a găsit în frigiderul spitalului sticluțe cu lichid cefalorahidian. Cei din urmă se apără și spun că managerul spitalului se răzbună, pentru că unul dintre ei ar fi depistat că teza de doctorat a șefului era plagiată.

Sănătate 14 ianuarie 2015 10:13 Sursa — e-sanatate.md

Accesul la vaccinurile Ebola - subiect discutat de ministrul Sănătăţii, în Elveţia

Accelerarea accesului la vaccinurile Ebola şi aspectele strategice legate de programele de ţară, au fost prezentate de ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, la şedinţa Consiliului Administrativ al Alianţei Globale pentru Vaccinuri şi Imunizări (GAVI). Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 10-11 decembrie oraşul Geneva, Elveţia.

Sănătate 15 decembrie 2014 15:02 Sursa — trm.md

Programare online la medic

Programările la medicul de familie și la specialiștii din cadrul instituției medicale în care pacientul este înscris se pot face deja online.

Sănătate 10 decembrie 2014 15:52 Sursa — noi.md

Recomandări în ajun de sărbători! La ce trebuie să fiți atenți cînd cumpărați produse alimentare

În apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod tradiţional, creşte consumul de produse alimentare, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare numai

Sănătate 10 decembrie 2014 15:33 Sursa — provincial.md

Clementinele, fructele iernii care fac minuni pentru sănătatea ta

Clementinele sunt fructe specifice sezonului de iarnă, care au o serie de beneficii pentru sănătatea tuturor.

Sănătate 8 decembrie 2014 09:52 Sursa — ziarulnational.md

Sfaturi practice: Ce să facem în caz că pe străzi e gheață sau polei

Pe străzile Chișinăului deseori se formează polei. De asemenea, iarna abia a început, iar zăpada și gheața e o problemă, de aceea echipa #diez a încercat să afle ce trebuie să facem, pentru a trece peste această perioadă în siguranță.

Sănătate 8 decembrie 2014 09:20 Sursa — diez.md

7 semne care anunță un atac de cord

Simptomele infarctului miocardic sau a atacului de cord sunt diferite la bărbați și femei. De aceea, este important să depistăm semnele care pot anunța un atac de cord la femei.

Sănătate 2 decembrie 2014 17:38 Sursa — clickpentrufemei.ro

Accesul tot mai mare la antiretrovirale a diminuat virulenţa HIV

Virulenţa HIV, virusul care declanşează SIDA, pare să se fi diminuat de-a lungul anilor, pe măsură ce populaţiile infectate au dobândit un acces tot mai mare la medicamente antiretrovirale, potrivit unui studiu publicat luni, care a fost realizat în Africa.

Sănătate 2 decembrie 2014 17:15 Sursa — mediafax.ro

Bilanţul epidemiei de Ebola a ajuns la 5689 de morţi

Numărul deceselor provocate de Ebola a ajuns la 5.689, din totalul de 15.935 de persoane infectate, arată ultimul bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Sănătate 27 noiembrie 2014 13:02 Sursa — jurnal.md

Servesc mâncarea împreună cu bacterii. Cum este respectată igiena alimentației în spitalele din Moldova?

Cum sunt respectate regulile sanitare în instituțiile medicale din Moldova? Deși riscul de transmitere a bacteriilor și infecțiilor este destul de ridicat în spitale, angajații instituțiilor medicale își permit adesea să se abată de la cele mai elementare reguli de păstrare a igienei. Vorbim de angajații blocului alimentar din spitale, care din observațiile noastre, nu poartă mănuși atunci când le aduc pacienților mâncare în salon. După ce am făcut mai multe vizite în spitalele din capitală am observat că problema este actuală pentru majoritatea instituțiilor medicale de acest nivel.

Sănătate 19 noiembrie 2014 13:53 Sursa — e-sanatate.md

Consumul de cafea poate preveni obezitatea

Cafeaua poate preveni obezitatea, potrivit unui studiu care a identificat un compus chimic din această băutură ce poate ajuta la combaterea unora dintre consecinţele creşterii în greutate, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Sănătate 19 noiembrie 2014 13:04 Sursa — infomoldova.net

Astăzi este Ziua Mondială a Maladiei Cronice Obstructive a Plămânilor

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Maladiei Cronice Obstructive a Plămânilor cu genericul „Nu este prea târziu!”.

Sănătate 19 noiembrie 2014 11:10 Sursa — jurnal.md

Focar de gripă aviară în Olanda; Autoritățile sanitare europene, în alertă

Autorităţile sanitare europene au intrat în alertă, pentru că gripa aviară a revenit în câteva ţări din vestul continentului. Este vorba de o nouă tulpină a virusului, fatală pentru păsări, dar care ar putea contamina şi oamenii.

Sănătate 18 noiembrie 2014 16:46 Sursa — independent.md

Черная трансплантология: сколько вы стоите?

Оказывается, человек стоит чуть более $ 2 млн, по крайней мере, так говорится в новом исследовательском проекте, который исследовал черный рынок человеческих органов, в том числе крови, почек, волос и всей жизни.

Sănătate 18 noiembrie 2014 13:59 Sursa — zdravoe.com

Monitorizarea sănătății copiilor în Sistemul Informațional Integrat în Sănătate

Sănătatea copiilor poate fi, de asemenea, monitorizată utilizând Sistemul Informațional Integrat în Sănătate. Pentru aceasta, softul are un modul special numit „CIMC Copil” (Conduita Integrată a Maladiilor de Copii). Modulul cuprinde, în format electronic, toată informația medicală despre sănătatea minorilor pe care doctorii o pot analiza pe parcurs. Vom preciza că Sistemul nu vine să schimbe modul în care medicii monitorizează sănătatea copiilor, ci schimbă doar instrumentele prin care ei fac acest lucru.

Sănătate 14 noiembrie 2014 10:49 Sursa — moldova.org

Ce combinații de pastile trebuie de evitat

Prospectul fiecărui medicament arată cum trebuie administrat preparatul, care sunt reacțiile adverse, ce doză trebuie de administrat, etc. Mai sunt însă și alte reguli care trebuie respectate atunci când administrați un oarecare medicament. Iată de ce reguli trebuie să țineți cont atunci când urmați un tratament medicamentos.

Sănătate 14 noiembrie 2014 10:44 Sursa — e-sanatate.md

Analize medicale efectuate mult mai sigur și operativ, datorită funcționalităților unice ale Sistemului Informațional Integrat în Sănătate

Sistemul Informațional Integrat în Sănătate (SIIS) este unic în Republica Moldova, iar fiecare funcționalitate a lui a fost concepută pentru a veni în ajutor atât medicilor, asistenților medicali, dar și operatorilor de laborator. Pentru ca acest lucru să fie posibil, sistemul a fost prevăzut cu mai multe clasificatoare ce conțin toate datele medicale posibile. Astfel, datorită acestor clasificatoare lucrătorii medicali nu vor mai trebui să scrie singuri datele despre sănătate în fișa medicală, ci doar vor selecta informațiile din clasificatoarele deja create.

Sănătate 12 noiembrie 2014 11:36 Sursa — e-sanatate.md

„Nu excludem că și în Moldova ar putea fi cazuri în care HIV se transmite voit sau nevoit“

Ala Iațco, președintele Uniunii pentru prevenirea HIV şi Reducerea Riscurilor Cazul tânărului din România care avea HIV și care a întreținut relații sexuale neprotejate cu mai multe persoane prezintă anume cum se poate transmite HIV. Probabil că trebuie într-adevăr de pus accentul pe faptul că el a făcut-o intenționat, dar celelalte persoane, care deja aveau HIV de la el, au făcut-o neintenționat pentru că nu au știut. Desigur, în astfel de cazuri cea mai bună metodă este de a te proteja.

Sănătate 11 noiembrie 2014 11:58 Sursa — e-sanatate.md

Nebunia dietelor fără gluten. Mulți oameni renunță la el fără să știe ce este de fapt - See more at: http://e-sanatate.md/News/3679/nebunia-dietelor-fara-gluten-multi-oameni-renunta-la-el-fara-sa-stie-ce-este-de-fapt#sthash.joOptXqE.dpuf

Nebunia de a evita pâinea, pizza, produsele de patiserie și pastele pare să fi ajuns peste tot în lume. Noua modă de a mânca este propagată tot de vedete care nu se tem să experimenteze în detrimentul sănătății. Astfel, adeptele dietei aglutinice, precum Miley Cyrus, Lady Gaga, Victoria Beckham, Gwyneth Paltrow, vorbesc cu entuziasm despre stilul lor de viață sănătos „liber de grâu”, datorită căruia nu mai sunt balonate, obosite, nu mai au pete pe piele și nu le mai cade părul. Un nou raport arată însă că dieta mai degrabă va subția portofelul, decât talia, întrucât va genera în timp un arsenal întreg de probleme de sănătate.

Sănătate 10 noiembrie 2014 15:58 Sursa — e-sanatate.md


Catalogul site-urilor


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +18…+20
Chişinău +25…+27 +19…+21
Komrat +25…+27 +19…+21
Tiraspol +28…+30 +18…+20
toate oraşe

Cursul valutar

USD 17,7828 -0,06
EUR 19,4099 -0,19
RUB 0,2006 0
RON 3,9036 -0,04
UAH 0,4892 0
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Sagetator
Scorpion Capricorn Sagetator

Ai noroc si toate se aranjeaza de la sine. Nu trebuie sa infrunti situatii grele azi, este destul de clar ce cale trebuie sa urmezi.Este momentul ideal sa-ti lasi creativitatea sa infloreasca. Fii mai tolerant in ceea ce priveste obiceiul tau alimentar.Astazi vei sta mai mult afara pentru a te bucura putin de soare. Lucrurile care iti sunt dragi, precum si persoanele iubite sau copiii sunt in centrul atentiei in aceasta perioada. Vei fi ocupat incercand sa organizezi lucrurile intr-un anumit fel.Comunicarea continua sa se imbunatateasca.

toate constelaţii

Anecdote

Vine un moldovean din Europa acasa si zice:

rîdem mai departe