Creaţi pagina de start

30 mai 2023, marţi

20:24

Lang_ru

Pagina principală Noutăţi Sănătate Clementinele, fructele iernii care fac minuni pentru sănătatea ta


Clementinele, fructele iernii care fac minuni pentru sănătatea ta

8 decembrie 2014 09:52

Clementinele sunt fructe specifice sezonului de iarnă, care au o serie de beneficii pentru sănătatea tuturor.

În sezonul de iarnă, clementinele sunt o mare sursă de sănătate dacă sunt consumate atât ca un desert, dar şi în cazul în care sunt folosite ca ingredient în diverse salate sau ca garniture, ori într-un sos pentru carne, vânat sau peşte la cuptor. Spre deosebire de mandarine, clementinele nu au sâmburi şi au un gust mai dulce.
Ca şi alte citrice, clementinele sunt bogate în fibre, conţin mulţi antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi. Sunt bogate în vitaminele C, B, acid citric, caroten, au proprietăţi antibacteriene, bronhodilatatoare, antihistaminice, anti-inflamatorii şi au capacitatea de a ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

În plus, aceste fructe mici de sezon sunt ideale pentru tratamentul ulcerelor, însă şi sucul lor ajută la procesul de digestie; acestea sunt diuretice, ceea ce le face ideale pentru a fi consumate într-o dietă dacă urmaţi un regim de pierdere în greutate. De asemenea, ajută la întărirea oaselor, cartilajelor şi au o influenţa pozitivă asupra metabolismului şi colesterolului.

Clementinele ajută la lupta împotriva infecţiilor în gât. Combat dezvoltarea de boli degenerative cardiovasculare şi a cancerului.
Consumul de clementine este recomandat pentru persoanele cu hipertensiune arterială, în timp ce acestea nu sunt potrivite pentru cei care suferă de probleme gastro-intestinale sau boli de rinichi.Sursa: ziarulnational.md


Trimite amicului Comentarii 0 +Добавить комментарий  ↑Скрыть

La moment nu sunt comentarii.

Cititi in continuare...


16 februarie 2016 10:35

20 de produse care ard grăsimile fără milă. Nici urmă de înfometare!

Aproape fiecare om care are câteva kilograme în plus, visează să scape de acestea și să capete formele ideale


9 octombrie 2015 15:52

S-a întâmplat la Institutul Mamei şi Copilului. O mamă a telefonat la Linia Verde să denunţe o neregulă

Şapte femei, care au născut prematur la Institutul Mamei şi Copilului au fost obligate să cumpere lapte praf pentru bebeluşi. Potrivit Ministerului Sănătăţii, medicii au procedat incorect,


8 septembrie 2015 09:31

Măselele de minte - mai mult rău DECÂT bine?

Aşa-numitele „măsele de minte” se formează cu rădăcini atipice ca formă şi au canale întortocheate, aspecte care nu pot fi tratate, astfel că este recomandată scoaterea lor, spune medicul stomatolog Laura Mocanu.


4 septembrie 2015 09:16

Inima omului îmbătrânește mai repede decât restul corpului

Inimile oamenilor sunt mai bătrâne decât vârsta lor biologică, spun rezultatele unui studiu efectuat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii, în contextual în care bolile cardiovasculare


31 iulie 2015 10:40

Medicamentele s-ar putea ieftini

Medicamentele s-ar putea ieftini în următoarea perioadă datorită micşorării adaosului comercial. Parlamentul a adoptat astăzi în lectură finală, cu 63 de voturi, un proiect de lege în acest sens


31 iulie 2015 10:39

Nu folosiți aceste medicamente! Au fost RETRASE din circulație

Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România a oprit, joi, de la vânzare 40 de medicamente pentru boli cardiovasculare şi neurologice. Medicamentele respective au fost semnalate cu mari deficienţe de calitate, iar Comisia Europeană a decis suspendarea autorizaţiilor de punere pe piaţă.

Catalogul site-urilor


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +18…+20
Chişinău +25…+27 +19…+21
Komrat +25…+27 +19…+21
Tiraspol +28…+30 +18…+20
toate oraşe

Cursul valutar

USD 17,8286 0
EUR 19,1025 -0,05
RUB 0,2227 0
RON 3,8523 -0,01
UAH 0,4827 0
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Leu
Rac Fecioara Leu

Astazi ai tendinta sa planifici multe, poate prea multe lucruri in acelasi timp. Din aceasta cauza este posibil sa nu te poti concentra si sa ai sentimentul ca nu ajungi niciunde. Bucura-te de cei din jur si adopta o atitudine de planificator atunci cand este nevoie!Intrand in contact cu lucrurile mistice si spirituale te simti complet si satisfacut. Schimbul de idei devine un punct central in viata ta. Poti sa ii intelegi pe cei din jur si petreci momente speciale alaturi de o persoana pe care o iubesti.Starea generala de bine, un sentiment de sprijin si armonie fac aceasta perioada una fericita.

toate constelaţii

Anecdote

Într-un apartament al unui bloc select de locuinte locuieşte o fată bătrână. O vecină o întreabă mer

rîdem mai departe