Creaţi pagina de start

30 mai 2023, marţi

20:16

Lang_ru

Pagina principală Noutăţi Moldova Ștefan Urîtu: Evghenii Șevciuc nu a părăsit teritoriul Republicii Moldova


Ștefan Urîtu: Evghenii Șevciuc nu a părăsit teritoriul Republicii Moldova

11 iulie 2017 10:14

Fostul lider de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, nu a părăsit teritoriul Republicii Moldova pentru că acesta nu are prea multe locuri unde ar putea să se ascundă.

Această părere a fost exprimată de ex-președintele Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova, Ștefan Urîtu, în cadrul emisiunii «Sfatul Țării» de la postul de televiziune TV10, transmite IPN.

În opinia lui Ștefan Urîtu, cel mai probabil, fostul lider va fi căutat de anumite structuri din Federația Rusă, de aceea, pentru el este cel mai bine să se ascundă în Moldova unde are parteneri de afaceri cu care a împărțit averi.

«S-a vorbit nu o dată despre 150 de milioane de dolari care se împart între stânga și dreapta Nistrului pentru electricitate, gaze. Eu cred că printre cei care dețin acum conducerea la Chișinău este și Igor Dodon, care poate să garanteze un anumit azil aici și este și Vlad Plahotniuc, care este cointeresat», a spus Ștefan Urîtu.

Istoricul Anatol Petrenco consideră că din moment ce Evghenii Șevciuk a ajuns pe teritoriul Republicii Moldova, poliția trebuia să-l rețină.

«Eu trag concluzia că Republica Moldova, cu aparatul de stat pe care îl are, nu poate să tragă la răspundere un criminal», a spus Anatol Petrenco.

Fostul lider de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, a anunțat pe o rețea de socializare că s-a retras la Chișinău. El este acuzat în regiune de corupție și abuz de putere în gestionarea unui fond de stabilizare, organizat de Șevciuk sub forma unei asociații non-profit.

Sovietul Suprem al autoproclamatei administrații transnistrene i-a retras imunitatea. Ulterior, Şevciuk a scris că a plecat din regiune pentru că ar fi persecutat de un important om de afaceri de acolo.Sursa: ipn.md


Trimite amicului Comentarii 0 +Добавить комментарий  ↑Скрыть

La moment nu sunt comentarii.

Cititi in continuare...


21 decembrie 2017 21:01

BNM a publicat o sinteză detaliată a raportului Kroll 2

BNM a publicat o sinteză detaliată a celui de-al doilea raport de investigație al companiilor Kroll și Steptoe & Johnson. Conform angajamentelor sale, Banca Națională a Moldovei (BNM) a publicat o sinteză detaliată a investigației fraudei bancare, pe care a primit-o împreună cu cel de-al doilea raport de la companiile Kroll și Steptoe & Johnson


21 decembrie 2017 20:58

Bălțul, ÎNGROPAT SUB GUNOAIE de mai bine de o săptămână, din cauza presiunilor lui Usatîi

Scandalul privind evacuarea deșeurilor din Bălți capătă noi proporţii. Consiliul municipal a decis ca de acest lucru să se ocupe Direcția Reparații Drumuri, după ce compania contractată a încetat să mai colecteze gunoiul, din cauza presiunilor primarului fugar, Renato Usatîi.


7 decembrie 2017 12:53

Criza deșeurilor la Bălți, nerezolvată. Firma de evacuare a gunoiului se retrage din cauza presiunilor din partea Primărie

Din februarie 2018, străzile din Bălți ar putea fi acoperite cu 9 mii de tone de gunoi


27 noiembrie 2017 21:34

Un grup de autori cere suspendarea șefei AGEPI, Lilia Bolocan (VIDEO)

Un grup de autori cu renume național și internațional face apel către Guvern să o suspende pe Lilia Bolocan din funcția de director al Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală.


28 iulie 2017 11:09

Avertizare de inundații: Nivelul apei în mai multe râuri ar putea creşte cu până la un metru

Meteorologii vin cu o avertizare hidrologică. Astăzi şi mâine, din cauza ploilor puternice, nivelul apei în mai multe râuri mici ar putea creşte cu până la un metru.


28 iulie 2017 11:09

Avertizare de inundații: Nivelul apei în mai multe râuri ar putea creşte cu până la un metru

Meteorologii vin cu o avertizare hidrologică. Astăzi şi mâine, din cauza ploilor puternice, nivelul apei în mai multe râuri mici ar putea creşte cu până la un metru.

Catalogul site-urilor


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +18…+20
Chişinău +25…+27 +19…+21
Komrat +25…+27 +19…+21
Tiraspol +28…+30 +18…+20
toate oraşe

Cursul valutar

USD 17,8286 0
EUR 19,1025 -0,05
RUB 0,2227 0
RON 3,8523 -0,01
UAH 0,4827 0
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Gemeni
Taur Rac Gemeni

Datoriile tale te duc intr-o directie diferita fata de prietenii tai, si de aceea s-ar putea sa te simti putin singur astazi. Dar fiind ceva de scurta durata, poti sa asculti o carte pe cd sau poti sa te bucuri de priveliste in timp ce conduci.Esti apreciat pentru contributiile pe care le faci in legatura cu familia. Gaseste modalitati prin care si ceilalti sa poate ajuta, pentru ca tu sa nu fii nevoit sa preiei toate responsabilitatile. Ai tendinta sa faci prea multe lucruri, iti doresti sa gasesti solutii la orice probleme ai avea.

toate constelaţii

Anecdote

Moare un programist. Dumnezeu decide sa il trimita in Iad. Peste vro 2 saptamini vine Dracul la Dumn

rîdem mai departe