în catal g
Traducere
Hartanew
Dictionare

Ajutor
Creaţi pagina de start

30 martie 2015, luni

05:16

Lang_ru

Harta

toate orasele

Radio

toate undele

Hotelurile lumii

toate direcțiile

Pagina principală Noutăţi Moldova

Noutăţi: Moldova


Oficiali europeni au solicitat politicienilor de la Chișinău să fie responsabili în relația cu UE

”Republica Moldova are nevoie mai mult ca niciodată de responsabilizarea clasei politice de la Chișinău pentru a accelera reformele și a continua parcursul european al țării”, au afirmat deputați europeni în cadrul unor întîlniri recente la Bruxelles cu jurnaliști moldoveni.

Moldova 26 martie 2015 09:17 Sursa — moldpres.md

Scenariile Rusiei pentru Transnistria

Criza economică şi cea de politică externă ge­nerate de acţiunile Moscovei în Ucraina au ac­ce­lerat procesul soluţionării situaţiei din Trans­nistria, susţine Anatolii Baronin. Moscova a redus semnificativ

Moldova 26 martie 2015 09:15 Sursa — evzmd.md

Solicitare îndrăzneață a României de la R. Moldova

În cadrul întrevederii cu spicherul moldovean, Andrian Candu, ministrul României de Externe, Bogdan Aurescu, a ridicat problema accesului cetăţenilor UE, inclusiv a celor români, în R. Moldova pe baza cărţii de identitate

Moldova 26 martie 2015 09:11 Sursa — timpul.md

Germania va sprijini în continuare eforturile R. Moldova în domeniul securității și apărării

Relaţiile moldo-germane în domeniul securității și apărării, precum și perspectivele de consolidare a dialogului pe acest segment au constituit subiectele întrevederii de ieri a ministrului Apărării, Viorel Cibotaru, cu ambasadorul Republicii Federale Germania în R. Moldova, Ulrike Maria Knotz.

Moldova 26 martie 2015 09:08 Sursa — moldnews.md

Adevărul despre furtul de la BEM depinde de schimbarea elitei politice

Directorul Institutului de Cercetare a Pieţei, Roman Chircă, consideră că nu există voinţă politică pentru elucidarea cazului. „Există multă informaţie şi adevărul ar fi putut fi aflat într-o săptămână-două. Dar este vorba de voinţa politică, de care Parlamentul nu a dat dovadă. Este şi un rezultat al politizării instituţiilor statului. Elitele politicele de la noi nu doresc elucidarea corectă a cazului”, a spus Chircă.

Moldova 26 martie 2015 09:07 Sursa — evzmd.md

Gazprom ameninţă RM că va tăia livrările de gaz din cauza datoriilor

Concernul rus Gazprom ameninţă că va tăia livrările de gaze naturale către Republica Moldova. Despre aceasta a anunţat reprezentanţii Moldovagaz, în cadrul unei şedinţe la ANRE.

Moldova 25 martie 2015 14:20

Livrările de gaze naturale din România către RM s-au întrerupt

Livrările de gaz din România către Republica Moldova s-a întrerupt încă de vineri, 20 martie, informează Economica.net. În total, în cele două săptămâni de livrări de gaze româneşti, 668.900 de metri cubi au ajuns în Republica Moldova.

Moldova 25 martie 2015 14:05 Sursa — jurnal.md

Atambaev: La Chișinău nu am văzut nici ambuteiaje, nici șantiere de construcții

La Chișinău nu am văzut nici ambuteiaje, nici creşterea segmentului de construcţii. Declarația a fost făcută miercuri la Paris de președintele Kârgâzstanului, Almazbek Atambaev, în cadrul unui forum franco-kârgâz, transmite Agora cu referire la 24kg.org.

Moldova 25 martie 2015 13:30 Sursa — agora.md

Peste 30 tone de alcool etilic, depistat de Poliție

În urma verificărilor, polițiștii au depistat și ridicat carnete cu înscrisuri de ciornă, foi de parcurs, file de hîrtie format A4 cu diferite înscrisuri contabile.

Moldova 25 martie 2015 13:27 Sursa — n4.md

Salariul mediu brut a crescut în ianuarie 2015 cu 12,8% față de ianuarie 2014

Salariul mediu nominal brut în prima lună a anului a fost de 4260 lei, potrivit Biroului Național de Statistică, înregistrând o creștere de 12,8%

Moldova 25 martie 2015 13:20 Sursa — moldova.org

Griful „secret” va fi scos de pe unele hotărâri legate de BEM

Guvernul, dar și alte instituții responsabile de sistemul bancar și financiar din R. Moldov urmează să desecretizeze unele din hotărârile sale, care aveau griful „secret”. Acest lucru este prevăzut într-unul din articolele Hotărârii de Parlament adoptate ieri seara, după ce deputații au avut dezbateri pe marginea raportului de anchetă în cauză.

Moldova 25 martie 2015 13:15 Sursa — politik.md

Peste 250 de hectare de iarbă au ars în 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii au fost solicitaţi în 55 de cazuri, pentru lichidarea focarelor de vegetaţie uscată. În total, pe parcursul zilei de ieri, au fost stinse 255 de hectare de iarbă şi stufăriş.

Moldova 25 martie 2015 12:28 Sursa — tv7.md

Şedinţa cu uşile închise a Parlamentului s-a încheiat. Deputaţii au hotărît cine va fi DEMIS

Şedinţa cu uşile închise a Parlamentului s-a încheiat cu demisii. După mai mult de opt ore de audieri deputaţii au ieşit în faţa presei.

Moldova 25 martie 2015 12:01 Sursa — noi.md

Ministerul Finanţelor în Parlament cu informaţii despre achitarea salariilor şi prestaţiilor sociale

Comisia parlamentară protecţie socială, sănătate şi familie va audia în şedinţa de miercuri reprezentanţii Ministerului Finanţelor cu privire la finanţarea prestaţiilor sociale şi salariilor.

Moldova 25 martie 2015 09:03 Sursa — newsmoldova.md

Vicepreşedintele CSJ şi alţi angajaţi, vizaţi într-o anchetă. De ce sunt ACUZAŢI magistraţii

Mai mulţi angajaţi ai Curţii Supreme de Justiţie sunt subiectul unei anchete privind utilizarea incorectă a programului de repartizare automată a dosarelor între judecători. Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a cerut ca în acest caz să fie cercetat şi vicepreşedintele CSJ Svetlana Filincova.

Moldova 25 martie 2015 09:02 Sursa — publika.md

Petrom a sistat furnizarea gazelor către Republica Moldova. Un experiment de 2 săptămâni şi 150.000 de euro

Livrarea de gaze către Republica Moldova s-a întrerupt încă de vineri. În două săptămâni de livrări, o cantitate de aproape 700.000 de metri cubi au plecat din România către ţara vecină.

Moldova 25 martie 2015 08:59 Sursa — timpul.md

De la 1 aprilie se vor modifica tarifele în transportul feroviar. Află cât vor costa biletele

Calea Ferată din Moldova va ieftini biletele de tren cu 20 la sută pentru călătoriile internaţionale, dar le va majora cu 20 la sută pe cele pentru călătoriile interurbane. Informaţia a fost furnizată în exclusivitate pentru „Sputnik Moldova” de vicedirectorul comercial al CFM, Arcadie Vicol.

Moldova 25 martie 2015 08:58 Sursa — newsmoldova.md

Chirtoacă, nostalgic după urbanismul sovietic

Luni în cadrul şedinţei săptămânale a serviciilor primăriei Chişinău, primarul general Dorin Chirtoacă s-a arătat dornic să vadă că planificarea şi dezvoltarea oraşului are loc aşa cum era pe vremuri (în perioada sovietică, atunci când proprietarul terenurilor şi al spaţiului locativ era statul, n.red.).

Moldova 23 martie 2015 11:08 Sursa — newsmoldova.md

Un pas important pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău

A fost făcut un pas important pentru realizarea proiectului de extindere a gazoductului Iași-Ungheni pînă la Chișinău, ceea ce va permite Moldovei să importe din România un volum mult mai mare de gaze naturale românești mai ieftine.

Moldova 23 martie 2015 10:51 Sursa — noi.md

Nicolae Timofti a convocat Consiliul de Securitate

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a convocat azi şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, unde vor fi puse în discuţie problemele securităţii naţionale în contextul evoluţiilor geopolitice regionale.

Moldova 23 martie 2015 10:32 Sursa — infomoldova.net


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +26…+28
Chişinău +25…+27 +25…+27
Komrat +25…+27 +28…+30
Tiraspol +28…+30 +31…+33
toate oraşe

Cursul valutar

USD 18,6218 0
EUR 20,4718 0
RUB 0,3291 0
RON 4,6289 0
UAH 0,7958 0
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Rac
Gemeni Leu Rac

Activitatile comunitare ocupa o mare parte a zilei. Discutiile despre lucruri care nu sunt legate de serviciu sunt o schimbare pe care o primesti cu bratele deschise si de care te bucuri. Tu si ceilalti puteti face o diferenta daca mentineti in continuare legatura cu nevoile comunitatii. De ce nu pui bazele unui editorial care sa-i informeze pe oameni si sa-i tina la curent cu schimbarile are apar?Obiectele materiale si intregul concept de valoare capata mai multa importanta pentru tine acum. Acum este momentul potrivit sa-ti schimbi locul de munca sau sa avansezi la locul de munca actual.Imbratisarile vin de la prieteni.

toate constelaţii

Anecdote

Doi pensionari stateau pe o banca...

rîdem mai departe