în catal g
Traducere
Hartanew
Dictionare

Ajutor
Creaţi pagina de start

29 ianuarie 2015, joi

11:12

Lang_ru

Harta

toate orasele

Radio

toate undele

Hotelurile lumii

toate direcțiile

Pagina principală Noutăţi Moldova

Noutăţi: Moldova


Sindicatele propun reducerea cotei TVA până la 5% pentru produsele alimentare

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) propune autorităţilor reducerea cotei TVA până la 5% pentru produsele alimentare. Această diminuare va reprezenta nu doar un factor de susţinere a păturilor defavorizate, ci şi un stimulent activ de reducere a evaziunii fiscale, susţin sindicatele.

Moldova Ieri 11:03 Sursa — eco.md

ANUNȚ pentru deținătorii de patente: Au mai rămas două luni!

În primul trimestru al anului curent, atât solicitanții patentei de întreprinzător, cât și deținătorii care au obligația de achitare a primelor de asigurare medicală obligatorie pot beneficia de o reducere de 50 la sută din suma acesteia.

Moldova Ieri 10:59 Sursa — ziarulnational.md

Un tânăr a furat bunuri de 1 mil. lei de la mireasă

Un tânăr a fost condamnat pentru un furt comis în casa iubitei sale din orașul Sângera, informează Procuratura Generală.

Moldova Ieri 10:58 Sursa — moldova24.info

R.Moldova a coborât o poziție într-un clasament global al libertății economice

Republica Moldova a coborât o poziție, până pe locul 111, într-un clasament global al libertății economice, în care au fost incluse 178 de țări, potrivit unui studiu realizat de Heritage Foundation în parteneriat cu Wall Street Journal.

Moldova Ieri 10:39 Sursa — timpul.md

Ion Sturza: sistemul bancar a fost jefuit de un miliard de dolari

Fostul premier moldovean Ion Sturza susţine că omul de afaceri Ilan Shor, cel care a fost implicat în afacerile de la Banca de Economii și aeroport, trebuie încătușat. El spune că din Banca de Economii, condusă de Shor, a dispărut un miliard de dolari, dintre care vreo 600 de milioane au ajuns în Federaţia Rusă.

Moldova Ieri 10:37 Sursa — eco.md

Accident pe calea ferată din capitală

O femeie a ajuns ieri la Spitalul de Urgență, după ce a fost lovită de o locomotivă. Accidentul s-a produs pe un tronson de cale ferată din preajma străzii Valea Bâcului din capitală.

Moldova Ieri 10:35 Sursa — publika.md

Republica Moldova, raiul traficanților de persoane

Procuratura Generală susține într-un comunicat de presă că anul trecut în Republica Moldova au fost înregistrate 292 de infracțiuni de trafic de persoane față de 269 în 2013.

Moldova Ieri 10:34 Sursa — moldova24.info

Sistarea livrărilor de energie electrică către Moldova. Va fi afectat oare consumatorul final?

Ucraina a sistat complet livrările de energie electrică spre Moldova. Ministerul Energeticii și Industriei Căr¬bunelui din Ucraina a anunțat că decizia a fost dictată de insuficiența de capacități în interiorul țării. Va afecta oare situația respectivă securitatea energetică a Moldo¬vei? Opiniile reprezentaților instituțiilor de stat și ale sindicatelor sunt diferite.

Moldova 27 ianuarie 2015 15:13 Sursa — vocea.md

Comisia Electorală de la Comrat a înregistrat 8 candidaţi la funcţia de başcan

Comisia Electorală de la Comrat a înregistrat până luni, 26 ianuarie, 8 candidaţi la funcţia de başcan al Găgăuziei. După tragerea la sorţi a fost stabilit şi numărul de ordine prealabil în buletinul de vot al celor 8 candidaţi.

Moldova 27 ianuarie 2015 14:40 Sursa — timpul.md

Insistența PL de a obține mai multe posturi în stat a fost alimentată de anumite cercuri de la București

Insistența Partidului Liberal (PL) de a obține mai multe posturi în stat a fost alimentată de anumite cercuri de la București. Despre aceasta scrie, într-o postare pe blogul său, cunoscutul jurnalist, Victor Nichituş.

Moldova 27 ianuarie 2015 14:25 Sursa — tribuna.md

Directorul Serviciului Român de Informații a DEMISIONAT

Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), George Maior, a scris cerere de demisie din funcție, iar președintele Klaus Iohannis i-a acceptat deja solicitarea.

Moldova 27 ianuarie 2015 14:13 Sursa — ziarulnational.md

PCRM frânează drumul european al Moldovei

Partidele pro-europene au obținut majoritatea la alegerile parlamentare din noiembrie și trebuie să respecte acest vot și să formeze Guvernul fără comuniști. Un asemenea mesaj a transmis europarlamentarul român Monica Macovei politicienilor de la Chișinău.

Moldova 27 ianuarie 2015 11:59 Sursa — evzmd.md

Moldova a semnat un ACORD important cu UE şi trebuie SĂ-L RESPECTE, indiferent de CULOAREA guvernării

Titus Corlăţean, fost ministru de externe al României şi actual consilier onorific al premierului de la Bucureşti în domeniul relaţiilor cu Republica Moldova, a declarat că guvernarea de la Chişinău, indiferent de culoarea sa, trebuie să respecte prevederile Acordului de asociere cu UE.

Moldova 27 ianuarie 2015 11:53 Sursa — abcnews.md

Сum planifică Alianţa să împartă comisiile parlamentare

Comisiile permanente din Parlament vor fi împărţite între fracţiunile din opoziţie şi cele două partide, care au format Alianţa pentru Moldova Europeană. În acest sens, PLDM şi PD au pregătit o hotărâre de Parlament, care va fi pusă la vot în următoarele şedinţe.

Moldova 27 ianuarie 2015 11:37 Sursa — politik.md

Soluția pentru micșorarea prețurilor - reducerea TVA-ul

Sindicatele din Moldova au găsit o soluţie pentru micşorarea preţurilor la produsele alimentare. Ele solicită Guvernului să reducă TVA pentru alimente de la 20% la cinci la sută, după practica din ţările Uniunii Europene.

Moldova 27 ianuarie 2015 11:35 Sursa — prime.md

Condamnati pentru că şi-a omorât copilul

Un cuplu din Bălţi a fost condamnat la ani grei de închisoare după ce şi-au asfixiat pruncul abia născut. Pentru comiterea omorului intenţionat, bărbatul de 30 de ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare, iar femeia de 27 de ani la 12 ani şi 6 luni.

Moldova 27 ianuarie 2015 11:27 Sursa — ipn.md

Trenul Uncheni-Chișinău a luat foc.

Motorul unui tren care circula pe ruta Ungheni – Chişinău a luat foc în dimineața zilei de astăzi la stația de cale ferată din localitatea Corneşti, raionul Ungheni.

Moldova 27 ianuarie 2015 11:24 Sursa — mbc.md

Reținute! 5 persoane aflate în conflict cu legea

În rezultatul desfășurării activităților specifice în zona de competență, cu scopul de a supraveghea și controla frontiera de stat, preveni și combate migrația ilegală și infracționalitatea transfrontalieră, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acţiuni ilegale:

Moldova 27 ianuarie 2015 11:12 Sursa — provincial.md

Cei care au contoare nu vor achita pentru două tone de apă în plus

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a dispus ca Întreprinderea Municipală „Infocom” să nu mai repartizeze consum suplimentar de apă locatarilor care deţin contoare cu certificat metrologic valabil, sigilat şi prezintă lunar gestionarilor fondului locativ ori furnizorului, sau notează în facturile de plată datele exacte ale contoarelor de evidenţă a consumului de apă.

Moldova 27 ianuarie 2015 11:03 Sursa — mbc.md

De ce Plahotniuc nu ar putea să devină Președinte

După ce în societate s-a discutat intens posibilitatea ca în cadrul negocierilor Vlad Plahotniuc să-și fi ales funcția de Președinte al Republicii Moldova, liderul PLDM Vlad Filat dezminte această informație.

Moldova 24 ianuarie 2015 09:04 Sursa — politik.md


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +26…+28
Chişinău +25…+27 +25…+27
Komrat +25…+27 +28…+30
Tiraspol +28…+30 +31…+33
toate oraşe

Cursul valutar

USD 17,8447 +0,03
EUR 20,2670 +0,18
RUB 0,2643 0
RON 4,5480 +0,05
UAH 1,1251 -0,02
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Sagetator
Scorpion Capricorn Sagetator

Ai noroc si toate se aranjeaza de la sine. Nu trebuie sa infrunti situatii grele azi, este destul de clar ce cale trebuie sa urmezi.Este momentul ideal sa-ti lasi creativitatea sa infloreasca. Fii mai tolerant in ceea ce priveste obiceiul tau alimentar.Astazi vei sta mai mult afara pentru a te bucura putin de soare. Lucrurile care iti sunt dragi, precum si persoanele iubite sau copiii sunt in centrul atentiei in aceasta perioada. Vei fi ocupat incercand sa organizezi lucrurile intr-un anumit fel.Comunicarea continua sa se imbunatateasca.

toate constelaţii

Anecdote

Exista 3 lucruri importante in viata

rîdem mai departe