în catal g
Traducere
Hartanew
Dictionare

Ajutor
Creaţi pagina de start

18 decembrie 2014, joi

22:27

Lang_ru

Programul TV

întreaga emisie

Harta

toate orasele

Radio

toate undele

Hotelurile lumii

toate direcțiile

Pagina principală Noutăţi Moldova

Noutăţi: Moldova


Comisia de la Veneția demolează Legea privind testarea integrității

La 13 decembrie 2014, Comisia de la Veneţia (Comisia europeană pentru democraţie prin drept) a adoptat avizul său referitor la Legea 325 din 23 decembrie 2013 privind testarea integrităţii.

Moldova Ieri 15:08 Sursa — timpul.md

Cele mai mari șpăgi se duc către Procuratură

În 2014, valoarea totală a mitei a ajuns la 1 miliard 286 de milioane de lei. Valoarea medie a mitei date de oamenii simpli a fost de 2780 de lei către Procuratură şi de 2120 de lei către instanţele de judecată. Oamenii de afaceri plătesc cele mai mari mite în judecată – 8809 lei, pentru a câştiga achiziţiile publice – 7 mii de lei şi în birourile de avocaţi – 4075 de lei.

Moldova Ieri 14:38 Sursa — infoprut.ro

Zile negre pentru pacificatorii ruşi de la Nistru. Militarii sunt în pragul disperării

Vremuri grele pentru pacificatorii ruşi de la Nistru. Militarii primesc salariul în ruble rusești pe care nu le pot schimba în stânga Nistrului.

Moldova Ieri 14:37 Sursa — publika.md

Tierry Henry se retrage din fotbal

Fostul atacant al celor de la Arsenal și Franța, Tierry Henry și-a anunțat retragerea din fotbal după o carieră de 20 de ani. Francezul a jucat pentru cluburile AS Monaco, Juventus, Arsenal, FC Barcelona și New York Red Bulls.

Moldova 16 decembrie 2014 12:35 Sursa — unimedia.md

Voronin a nimerit într-o situaţie dificilă din cauza aşa-zisei primăveri ruseşti

Igor Boțan, consideră că declarațiile postelectorale ale Partidului Comuniștilor privind disponibilitatea de a coopera cu guvernarea nu sînt o surpriză. Analistul politic a remarcat că noua coaliție de guvernare va fi nevoită să facă anumite cedări în fața PCRM, dacă își dorește o colaborare constructivă cu această formațiune.

Moldova 16 decembrie 2014 12:14 Sursa — noi.md

Omul de afaceri nominalizat ambasador al SUA în Norvegia s-a retras, după ce a fost criticat ca incompetent

Omul de afaceri nominalizat de către preşedintele american Barack Obama pentru funcţia de ambasador în Norvegia, George Tsunis, şi-a retras până la urmă candidatura, după ce a fost criticat dur ca incompetent.AFP)

Moldova 16 decembrie 2014 11:54 Sursa — mediafax.ro

Serviciul Vamal anunta facilitati la trecerea frontierei în perioada sarbatorilor de iarna

Serviciul Vamal anunţă facilităţi la trecerea frontierei în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, procedurile de control pentru cei care vor traversa hotarul în perioada 15 decembrie 2014 – 15 ianuarie 2015, vor fi simplificate.

Moldova 16 decembrie 2014 11:45 Sursa — btv.md

Dumitru CRUDU // O ÎNTÂMPLARE CU PROŞTI

Câţiva oameni se buluciseră la marginea străzii şi aşteptau ca să se aprindă culoarea verde a semaforului, ca să poată trece şi ei drumul. Dar aceasta nu se aprindea. În spatele lor se auzea uruitul fabricii “Zorile”, iar prin faţa lor vâjâiau maşinile şi autobuzele care goneau spre ieşirea din oraş. Minutele se scurgeau una după alta şi semaforul rămânea tot roşu. M-am apropiat şi eu şi m-am pus pe aşteptat. Timpul trecea chinuitor de greu. Fiecare dintre noi se gândise că cel din faţa sa a apăsat butonul şi, de aia, trecurăm nepăsători pe lângă stâlpul pe care era instalat acest aparat de schimbat culorile semaforului.

Moldova 16 decembrie 2014 11:39 Sursa — deschide.md

Noi detalii despre decesul lui Ion Butmalai

Noi detalii despre decesul fostului deputat Ion Butmalai. Fiul și avocata acestuia au declarat astăzi, într-o conferință de presă, că Ion Butmalai ar fi fost ucis cu sânge rece și nu s-a sinucis.

Moldova 16 decembrie 2014 09:56 Sursa — eurotv.md

Procurorii au obținut o pedeapsă MAI DURĂ pentru un fost polițist

Un fost polițist din Căușeni a fost pedepsit mai dur de judecători, după ce procurorii au insistat pentru aplicarea unei pedepse mai aspre pentru acesta.

Moldova 16 decembrie 2014 09:50 Sursa — realitatea.md

Renato Usatîi I-A SCRIS UN MESAJ liderului PL, Mihai Ghimpu. Pe cine urma să-l PUNĂ LA PUNCT controversatul om de afaceri

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat, într-un interviu pentru ziarul Timpul, că nu l-a văzut niciodată în faţă pe Renato Usatîi, în schimb a primit un mseaj de la el.

Moldova 16 decembrie 2014 09:43 Sursa — abcnews.md

Dor de partidele dispărute

Am auzit suficiente voci nemulţumite de numărul prea mare de partide autohtone. Eu însă am o altă părere. Eu cred că asta e bogăţia noastră, e ceea ce ne-a ajutat de-a lungul timpului să făurim viitorul luminos.

Moldova 16 decembrie 2014 09:31 Sursa — europalibera.org

Operaţiune antitanc moldo-americană

Recent, militarii moldoveni, potrivit Ministerului Apărării, împreună cu un efectiv de militari americani, au efectuat exerciţii de „familiarizare” cu tehnicile de utilizare a armamentului american.

Moldova 15 decembrie 2014 15:25 Sursa — newsmoldova.md

Statutul de aliat non-NATO pentru Republica Moldova

Ucraina, Moldova şi Georgia vor primi statut de principal aliat al SUA înafara NATO. Acest fapt este prevăzut de proiectul de lege aprobat de Senatul SUA.

Moldova 15 decembrie 2014 15:23 Sursa — infomoldova.net

De sărbători, ia un orfan acasă

Familiile din Chișinău pot lua acasă de sărbători copii orfani, în baza unei cereri depuse la direcția pentru protecția copilului din sector.

Moldova 15 decembrie 2014 15:01 Sursa — radiochisinau.md

Accident la Râşcani: O maşină s-a tamponat cu un camion de mare tonaj

Un automobil a intrat în coliziune cu un camion de mare tonaj. Accidentul s-a produs noaptea trecută, la ora 2:00, în localitatea Corlăteni, raionul Râşcani.

Moldova 15 decembrie 2014 14:58 Sursa — jurnal.md

Inspectori de patrulare, agresaţi de trei tineri. Ce riscă atacatorii

O echipă mobilă a Inspectoratului Naţional de Patrulare a fost agresată de un grup de trei persoane. Incidentul a avut loc, ieri, în localitatea Pepeni, raionul Sîngerei.

Moldova 15 decembrie 2014 14:54 Sursa — publika.md

Familia Butmalai despre decesul fostului deputat: Este exclusă versiunea unui suicid

Familia Butmalai exclude categoric versiunea unui suicid în cazul decesului fostului deputat Ion Butmalai. Într-o conferinţă de presă, fiului fostului deputat Ion Butmalai şi avocatul familiei Butmalai Ana Ursachi au declarat că fostul deputat ar fi fost omorât „cu sânge rece” deoarece deţinea informaţii compromiţătoare despre „eşalonul întâi al puterii de stat”.

Moldova 15 decembrie 2014 14:52 Sursa — trm.md

“Este firesc sa stabilesti o relatie cu opozitia” Dorin Chirtoaca, despre negocierile dintre partide

Vicepresedintele PL sustine ca dupa stabilirea acordului de guvernare, cele 3 partide urmeaza sa decida si ce relatii vor fi intre coalitie si opozitie.

Moldova 15 decembrie 2014 14:43 Sursa — inprofunzime.md

Rusia i-a interzis lui Victor Şelin intrarea pe teritoriul său

Ieri la Moscova era planificată desfăşurarea şedinţei de constituire a diasporei moldoveneşti în Federaţia Rusă, la care trebuia să participe şi preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Şelin.

Moldova 15 decembrie 2014 14:33 Sursa — alfanews.md


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +18…+20
Chişinău +25…+27 +19…+21
Komrat +25…+27 +19…+21
Tiraspol +28…+30 +18…+20
toate oraşe

Cursul valutar

USD 15,5602 +0,1
EUR 19,3887 0
RUB 0,2347 +0,03
RON 4,3339 +0,01
UAH 0,9765 +0,01
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Gemeni
Taur Rac Gemeni

Datoriile tale te duc intr-o directie diferita fata de prietenii tai, si de aceea s-ar putea sa te simti putin singur astazi. Dar fiind ceva de scurta durata, poti sa asculti o carte pe cd sau poti sa te bucuri de priveliste in timp ce conduci.Esti apreciat pentru contributiile pe care le faci in legatura cu familia. Gaseste modalitati prin care si ceilalti sa poate ajuta, pentru ca tu sa nu fii nevoit sa preiei toate responsabilitatile. Ai tendinta sa faci prea multe lucruri, iti doresti sa gasesti solutii la orice probleme ai avea.

toate constelaţii

Anecdote

Trei blonde intra intr-un bar. Sunt fericite, danseaza si canta.

rîdem mai departe