în catal g
Traducere
Hartanew
Dictionare

Ajutor
Creaţi pagina de start

31 octombrie 2014, vineri

01:50

Lang_ru

Programul TV

întreaga emisie

Harta

toate orasele

Radio

toate undele

Hotelurile lumii

toate direcțiile

Pagina principală Noutăţi Moldova

Noutăţi: Moldova


Constantin Tănase a încetat din viață

Vă anunțăm cu regret că fondatorul ziarului TIMPUL, ziaristul și scriitorul Constantin Tănase, a încetat astăzi din viață. Redacția transmite condoleanțe familiei, apropiaților și tuturor celor care l-au iubit și l-au citit în acești ani.

Moldova Ieri 17:41 Sursa — timpul.md

Experții din UE, mirați de casele de milioane ale judecătorilor din RM

Pentru a avea încredere în sistemul judiciar, oamenii trebuie să aibă încredere în magistrații care înfăptuiesc actul justiției. În țara noastră un asemenea sentiment de siguranță nu există, pentru că scandalurile de rezonanță cu judecători îmbogățiți din surse dubioase rămân fără finalitate, iar magistrații corupți în loc să fie pedepsiți sunt protejați sau chiar promovați în funcții.

Moldova Ieri 15:04 Sursa — totul.md

Liberalii doresc regim comun de control vamal la frontieră cu România

Liberalii solicită Guvernului Republicii Moldova să implementeze unele prevederi ale Codului Vamal modernizat al UE care a intrat în vigoare începând din 1 noiembrie 2013. Despre aceasta au declarat în cadrul unei conferințe de presă liderul PL, Mihai Ghimpu și vicepreşedintele PL, Valeriu Munteanu, notează UNIMEDIA.

Moldova Ieri 14:35 Sursa — unimedia.md

Юрие Лянкэ считает заслугой правительства улучшение позиции Молдовы в Doing Business

Премьер-министр Юрий Лянкэ высоко оценил совершенный Молдовой скачок в мировом рейтинге легкости ведения бизнеса Doing Business, в котором страна вышла на 63 место, поднявшись за год на 19 позиций.

Moldova Ieri 14:11 Sursa — newsmaker.md

Expozitie "Sexuala Zizi" cu conotatie sexuala pentru copii 9-14 ani

Muzeul "Știință și Industrie" din Paris deschide ușile sale pentru nouă expozitie scandaloasă "Sexuala Zizi", pentru copii cuprinsi intre virsta 9-14 ani. Multe școli intenționeaza deja o vizita la acest muzeu.

Moldova Ieri 14:07 Sursa — medias-presse.info

Выставка "сексуальная Зизи" для детей 9-14 лет открылась в Париже.

Музей «Науки и Промышленности» в Париже открывает свои двери для новой скандальной выставки "сексуальной Зизи" для детей 9-14 лет. Многие школы уже планируют посещение этого музея.

Moldova Ieri 13:38 Sursa — www.medias-presse.info

Republica Moldova se integrază mai întâi economic în UE, apoi politicul va urma

Valeriu Lazăr, preşedintele Camerei de Comerţ din Republica Moldova, spune că integrarea economică pe piaţa europeană deja a început, iar partea politică va urma această tendinţă.

Moldova Ieri 13:12 Sursa — infoprut.ro

Ponta nu s-a decis – român sau european la Chișinău?

Unionist convins la București, premierul României, Victor Ponta, are o problemă în a transmite mesajele exacte la Chișinău. Sloganul oficial al campaniei pentru prezidențiale al prim-ministrului Ponta – „Mândri că suntem români” – s-a transformat în mod misterios la Chișinău în ,,Mândri că suntem europeni”.

Moldova Ieri 12:02 Sursa — infoprut.ro

Partidele şi-au supraestimat puterile făcând promisiuni electorale economice, ADEPT

Per ansamblu, progresul în implementarea promisiunilor electorale în domeniul economiei şi finanţelor, făcute în campania pentru parlamentarele din 2010, poate fi considerat mai curând „nesatisfăcător”. Din cele 20 de promisiuni majore analizate la iniţiativa Asociaţiei pentru Democraţie Participativă (ADEPT)

Moldova Ieri 10:37 Sursa — ipn.md

Gazoductul Iași-Ungheni curind va fi dat in primire

Lucrările de construcție a gazoductului Iași-Ungheni sunt pe ultima sută de metri. În aceste condiții, ministrul Economiei Andrian Candu, a cerut să îi fie prezentate actele de dare în primire și de dare în exploatare a gazoductului, pentru a le semna săptămâna viitoare.

Moldova Ieri 10:33 Sursa — realitatea.md

Doi moldoveni, DECORAȚI de președintele Rusiei.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decorat doi moldoveni cu Ordinul Prieteniei și medalia Pușkin. Alte 17 persoane au fost decorate de liderul de la Kremlin, printre care cetățeni din Franța, Irlanda, SUA, Kazahstan, Macedonia, Osetia de Sud, Ucraina.

Moldova Ieri 10:25 Sursa — realitatea.md

Refugiații din Basarabia vor fi despăgubiți în 2015

Primul titlu de plată care vizează despăgubirea românilor plecaţi din Cadrilater sau din Basarabia urmează să fie dat în luna ianuarie a anului 2015. Anunțul a fost făcut ieri, 29 octombrie, la Râmnicu Vâlcea, de către George Baeşu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii.

Moldova Ieri 09:51 Sursa — timpul.md

Promisiuni electorale făcute de formațiunile politice

Campania electorală curentă se caracterizează printr-o diminuare esențială a numărului de promisiuni făcute de formațiunile politice. Principala miză a partidelor este alegerea între Vest și Est, adică între Uniunea Europeană și Uniunea Vamală. Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii Ora Expertizei.

Moldova Ieri 08:46 Sursa — jurnal.md

Strategie noua a transportului public fara bani pentru a o implementa

Pe 21 octombrie Consiliul Municipal a aprobat Strategia transportului public a municipiului Chișinău pentru 2015-2025, care prevede achiziţia de troleibuze şi autobuze moderne, dotarea cu GPS a unităţilor de transport şi introducerea unui sistem de tichetare electronică. Strategia mai prevede redesenarea itinerarelor existente şi crearea liniilor dedicate exclusiv circulaţiei transportului de pasageri. Cu toate schimbările preconizate, noua strategie nu rezolvă problema sustenabilităţii transportului public, Primăria urmând şi mai departe să-l subvenţioneze.

Moldova Ieri 08:40 Sursa — eco.md

Compensaţiile promise de Guvern nu au ajuns în mânile oamenilor

Casele a şase familii din satul Baurci din raionul Ceadâr-Lunga riscă să fie înghiţite de pământ din cauza alunecărilor din această localitate. Chiar dacă încă în vara acestui an Guvernul a alocat compensaţii în valoare de 100.000 de lei pentru fiecare familie, oamenii nu şi-au primit deocamdată banii.

Moldova 29 octombrie 2014 16:17 Sursa — publika.md

Banca de Economii continuă plata sumelor indexate deponenților.

Astfel, banii vor fi alocați deponenţilor născuţi până în anul 1991 inclusiv, pentru plata sumei indexate aferente primei etape; deponenţilor născuţi până în anul 1931, inclusiv pentru plata sumei indexate aferente etapei a doua. - See more at: http://www.realitatea.md/banca-de-economii-continua-plata-sumelor-indexate-deponentilor--iata-cine-pot-primi-bani

Moldova 29 octombrie 2014 16:07 Sursa — realitatea.md

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău a fost eliberat din funcţie

Preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko l-a eliberat astăzi din funcţie pe Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei în Republica Moldova Serghei Pirojkov.

Moldova 29 octombrie 2014 16:02 Sursa — hotnews.md

Rusia și Ucraina, la o nouă rundă de NEGOCIERI

Rusia, Ucraina și UE vor încerca din nou astăzi, 29 octombrie să găsească o soluție la conflictul dintre Moscova și Kiev privind livrările de gaze naturale, conflict ce amenință să afecteze aprovizionarea Europei. Reuniunea va avea loc la Bruxelles.

Moldova 29 octombrie 2014 15:26 Sursa — realitatea.md

Moment istoric la Vatican; Papa confirmă teoria Big Bang-ului

Premieră la Vatican. Teoria Big Bang-ului este validă şi se completează perfect cu teoriile Bisericii despre creaţia Universului. Este declaraţia făcută de către Papa Francisc într-un discurs susţinut la Academia Pontificală de Ştiinţe din Vatican.

Moldova 29 octombrie 2014 14:18 Sursa — jurnal.md

Oficialii americani, ÎNCÂNTAŢI de vinurile Purcari, din Moldova

Oaspeții au gustat noul vin-manifest Freedom Blend, despre care au spus că ar fi cea mai îndrăzneață apariție comercială pe piața Moldovei.

Moldova 29 octombrie 2014 12:32 Sursa — abcnews.md


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +18…+20
Chişinău +25…+27 +19…+21
Komrat +25…+27 +19…+21
Tiraspol +28…+30 +18…+20
toate oraşe

Cursul valutar

USD 14,7552 +0,02
EUR 18,7857 +0,07
RUB 0,3442 0
RON 4,2474 +0,02
UAH 1,1344 -0,01
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Varsator
Capricorn Peşti Varsator

Doresti sa pui conditii si este posibil ca solicitarea unei cresteri salariale sa fie urmatorul pas pentru tine. Astazi ai putea sa iti revizuiesti CV-ul si sa adaugi noua experienta si noile aptitudini.Relatia ta din dragoste a trecut prin niste schimbari pozitive si va continua sa se intareasca atat timp cat amandoi sunteti sinceri. Foloseste-ti energia intr-un mod care sa fie in interesul tau si pentru a pastra o senzatie de echilibru.

toate constelaţii

Anecdote

Cum se obtine lumina cu ajutorul apei?

rîdem mai departe