în catal g
Traducere
Hartanew
Dictionare

Ajutor
Creaţi pagina de start

05 mai 2015, marţi

17:15

Lang_ru

Harta

toate orasele

Radio

toate undele

Hotelurile lumii

toate direcțiile

Pagina principală Noutăţi Moldova

Noutăţi: Moldova


Ce legătura există între Ilan Shor - Vlad Filat și Igor Dodon / Arhivele nu ard

A recunoscut pentru prima dată public că la BEM există cu adevărat probleme şi a citit de pe foaie ce i-au scris consilierii şi avocaţii, ceea ce s-a vrut a fi o pledoarie venită dintr-un reflex de apărare al „businessmanului” „moldovean” în faţa acuzaţiilor care i se aduc în dosarul CNA, dar şi în presă. Acţiunea le-a ieşit

Moldova Azi 09:05 Sursa — timpul.md

„Se pare că liderii APME au pierdut simțul realității și se joacă cu focul” (N. Negru/Ziarul Național)

Două comentarii de pe pagina de internet a Ziarului Naţional, semnate de Petru Bogatu şi Nicole Negru, pornesc de la o realitate valabilă până luni seara, când preşedintele parlamentului, Andrian Candu, a publicat pe pagina sa de internet raportul Kroll. Cele două comentariile scrise până la această decizie a speakerului exprimau indignarea că autorităţile nu fac publică investigaţia companiei americane.

Moldova Azi 09:03 Sursa — europalibera.org

Raportul „confidenţial” al „Kroll” a fost făcut public: „Îmi asum responsabilitatea”

După ce editorialistul Ziarului NAŢIONAL, Petru Bogatu, l-a criticat, ieri, pe spicherul Andrian Candu care a declarat mai întâi că raportul Companiei „Kroll” va fi publicat, ca ulterior să spună că nu va mai fi, preşedintele Parlamentului l-a făcut public.

Moldova Azi 09:02 Sursa — ziarulnational.md

FURTUL SECOLULUI pe care l-a făcut Shor (sau l-a administrat?!) nu putea fi posibil fără ACORDUL POLITIC al guvernării (expert)

Furtul secolului pe care l-a făcut Shor (sau l-a administrat?!) nu putea fi posibil fără sprijinul instituţiilor de stat (gen BNM, CNA, SIS, etc), respectiv fără acordul politic al guvernării, crede Leo Litra, cercetător principal la Institutul de Politică Mondială de la Kiev.

Moldova Azi 09:01 Sursa — abcnews.md

Igor Boţan: Premierul Gaburici s-a pomenit într-o situaţie dificilă

Premierul Chiril Gaburici s-a pomenit într-o situaţie dificilă pe care el singur şi-a creat-o. Declaraţia a fost făcută de către analistul politic Igor Boţan, unul dintre organizatorii Platformei civice „Dreptate şi Adevăr”,

Moldova Azi 08:59 Sursa — ipn.md

Spicherul Andrian Candu vrea e-Parlament

Conceptul e-Parlament urmează a fi implementat pe parcursul acestui am pentru a crește nivelul de transparență a procesului legislativ.

Moldova 30 aprilie 2015 10:02 Sursa — puterea.info

Circul din Chișinău inclus de americani în topul celor mai „absurde” construcții comuniste

Publicația americană Business Insider a făcut un top al celor mai „absurde” construcții ridicate în cea de-a doua jumătate a secolului XX în statele comuniste din Europa de Est.

Moldova 30 aprilie 2015 09:54 Sursa — timpul.md

Primăriile vor primi în acest an 450 mln lei pentru reparația drumurilor intravilane

Primăriile vor primi în acest an 450 mln lei pentru reparația drumurilor intravilane. Banii vor fi alocați din fondul rutier pentru anul 2015, care constituie 1,52 miliarde lei.

Moldova 30 aprilie 2015 09:44 Sursa — evzmd.md

Lupu recunoaşte că executivul Gaburici e slab: "Trebuie să ÎNTĂRIM GUVERNAREA!"

Declaraţii în acest sens au fost făcute de către preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Moldova 30 aprilie 2015 09:33 Sursa — evzmd.md

NATO va acționa dacă apar "omuleți verzi" în Republica Moldova

NATO se va reuni de urgenţă şi va decide ce acţiuni colective sunt "adecvate" în cazul în care în R. Moldova ar apărea "omuleţi verzi", a declarat, miercuri, oficialul american Earle Litzenberger.

Moldova 30 aprilie 2015 09:30 Sursa — timpul.md

O. Balan, G. Cavcaliuc și D. Chirtoacă, pe agenda de astăzi a CNI

Ministrul de Interne, Oleg Balan, șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc și Primarul General, Dorin Chirtoacă, figurează pe agenda de astăzi a CNI. Comisia va examina sesizările primite pe numele acestora.

Moldova 30 aprilie 2015 09:25 Sursa — deschide.md

Zilnic, doar în Chișinău, se produc peste 2 mii de încălcări a regulilor circulației rutiere

Zilnic în Chișinău se produc peste 2.000 de încălcări ale regulilor circulației rutiere sesizate de sistemele staționare și aproximativ 2.500 - 3.000 de încălcări depistate de sistemele mobile de monitorizare.

Moldova 30 aprilie 2015 09:23 Sursa — unimedia.info

Politicienii de la Chişinău nu înţeleg că statul nu se va dezvolta fără o guvernare locală puternică (Tatiana Badan citată de Deutsche Welle)

O relatare semnată de Vitalie Călugăreanu pe site-ul postului de radio Deutsche Welle arată că sute de candidaţi au început lupta electorală pentru fotoliile de primari şi consilieri locali, în condiţiile în care implementarea Strategiei naţionale de dezvoltare regională a eşuat, iar banii pentru dezvoltarea localităţilor se repartizează în continuare de Guvernul central în funcţie de coloratura politică a primarului. Autorul aminteşte că experţii europeni au constatat recent, într-un

Moldova 30 aprilie 2015 09:18 Sursa — europalibera.org

Cuantumul minim garantat al salariului se majorează cu 15 la sută

Cu începere de la 1 mai curent, cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real va fi mai mare cu 250 lei faţă de anul trecut şi va constitui 1900 de lei sau 11,25 lei pe oră, potrivit unei decizii aprobată de guvern.

Moldova 30 aprilie 2015 09:13 Sursa — evzmd.md

În Moldova a crescut volumul tranzacțiilor cu rubla rusească

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, volumul tranzacțiilor cu rubla rusească, în luna martie 2015, a constituit 34,9 milioane de dolari SUA, cu aproape 20% mai mult decît în luna precedentă. Volumul cumpărării rublei rusești contra lei moldovenești pe piața valutară internă a crescut în luna martie cu circa 23% și a

Moldova 28 aprilie 2015 10:12 Sursa — noi.md

Acum UE trebuie convinsă că meriți să te alături spațiului european

S-a întors roata: dacă imediat după căderea Zidului Berlinului, o anumită responsabilitate pentru continentul unit și solidaritate pentru cei aflați sub regimurile comuniste inumane sau sub Imperiul Sovietic se manifestau în vest, astăzi generozitatea a făcut loc pragmatismului la nivel european, criza economică a lăsat

Moldova 28 aprilie 2015 10:08 Sursa — deschide.md

Procurori din 14 state au venit să vadă cât e de coruptă Moldova

Procurori din 14 state urmează astăzi să participe la Chişinău la reuniunea Grupului Consultativ al Procurorilor din Sud-Estul Europei – SEEPAG, care reuneşte 24 de procurori.

Moldova 28 aprilie 2015 10:07 Sursa — moldova24.info

Restricții de circulație pe mai multe străzi din capitală

În legătură cu vizita preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, marți, în Chișinău vor fi introduse măsuri sporite de securitate, iar traficul rutier va fi restricţionat.

Moldova 28 aprilie 2015 10:06 Sursa — independent.md

“Va fi mai bine…” Ce replica au dat liberalii la panourile socialistilor pentru campania electorala

Istoria se repeta. Dupa ce acum patru ani, liberalii au ripostat la mesajele de pe panourile PSRM, PL a repetat practica si anul acesta.

Moldova 23 aprilie 2015 13:44 Sursa — inprofunzime.md

Un analist sugerează că și o companie din anturajul PL a beneficiat de credite suspecte de la BEM

De la Banca de Economii a Moldovei (BEM) s-a furat tot timpul, indiferent de culoarea politică a guvernării, iar acum se încearcă ştergerea urmelor. Această declarație a fost făcută de analistul economic, Victor Ciobanu, în cadrul unei emisiuni de la postul TV7.

Moldova 23 aprilie 2015 13:42 Sursa — ziarulnational.md


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +18…+20
Chişinău +25…+27 +19…+21
Komrat +25…+27 +19…+21
Tiraspol +28…+30 +18…+20
toate oraşe

Cursul valutar

USD 18,2590 +0,13
EUR 20,3305 +0,04
RUB 0,3517 0
RON 4,5886 -0,01
UAH 0,8592 0
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Rac
Gemeni Leu Rac

Activitatile comunitare ocupa o mare parte a zilei. Discutiile despre lucruri care nu sunt legate de serviciu sunt o schimbare pe care o primesti cu bratele deschise si de care te bucuri. Tu si ceilalti puteti face o diferenta daca mentineti in continuare legatura cu nevoile comunitatii. De ce nu pui bazele unui editorial care sa-i informeze pe oameni si sa-i tina la curent cu schimbarile are apar?Obiectele materiale si intregul concept de valoare capata mai multa importanta pentru tine acum. Acum este momentul potrivit sa-ti schimbi locul de munca sau sa avansezi la locul de munca actual.Imbratisarile vin de la prieteni.

toate constelaţii

Anecdote

Bulă face rost de o ţigară cu marihuana. Iese pe balcon şi o aprinde. Trage 2-3 fumuri… nimic! - Ia

rîdem mai departe