Creaţi pagina de start

06 iunie 2023, marţi

22:54

Lang_ru

Pagina principală Noutăţi Moldova Candu: Decizia de a expulza diplomații ruşi de pe teritoriul Moldovei, luată pentru a proteja interesele ţării


Candu: Decizia de a expulza diplomații ruşi de pe teritoriul Moldovei, luată pentru a proteja interesele ţării

14 iunie 2017 11:36

Decizia de a expulza cinci diplomați ruşi de pe teritoriul Republicii Moldova a fost luată în urma unor informaţii primite de la serviciile secrete. Potrivit preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, decizia a fost luată pentru a proteja interesele ţării. În cadrul emisiunii Fabrika de aseară, el a mai declarat că oficialii ruşi îşi exercitau mandatul cu abateri grave de la activitatea diplomatică.

În cadrul emisiunii, Andrian Candu a precizat că deşi preşedintele ţării, Igor Dodon, cunoştea despre ce abateri este vorba, a preferat să blameze autorităţile.

«Faptul că dumnealui ulterior a ieşit în conferinţă de presă şi şi-a expus opinia, blamând într-un fel autorităţile Republicii Moldva, aparent protejând alte interese decât interesele Republicii Moldova, decizia îi aparţine. Vreau să vă asigur că preşedintele Dodon la acea şedinţă a Consiliului de securitate a auzit foarte bine, văzut multe chestii ca să tragă altă concluzie», a menţionat Candu.

Potrivit preşedintelui Parlamentului, decizia de a expulza diplomaţii ruşi de pe teritoriul ţării noastre a fost una asumată şi bazată pe probe:

«Preşedintele Dodon a primit toată informaţia necesară şi i s-a arătat dovezile clare ca să tragă concluziile că autorutăţile Republcii Moldova au acţionat aşa cum au acţionat şi au acţionat corect. Pentru protejarea intereselor Republicii Moldova».

Luna trecută, după ce diplomaţii ruşi au fost obligaţi să părăsească Moldova, Igor Dodon, a condamnat decizia Ministerului de Externe. Într-o conferinţă de presă, acesta a blamat guvernarea şi a cerut explicaţii referitoare la decizia luată.Sursa: publika.md


Trimite amicului Comentarii 0 +Добавить комментарий  ↑Скрыть

La moment nu sunt comentarii.

Cititi in continuare...


21 decembrie 2017 21:01

BNM a publicat o sinteză detaliată a raportului Kroll 2

BNM a publicat o sinteză detaliată a celui de-al doilea raport de investigație al companiilor Kroll și Steptoe & Johnson. Conform angajamentelor sale, Banca Națională a Moldovei (BNM) a publicat o sinteză detaliată a investigației fraudei bancare, pe care a primit-o împreună cu cel de-al doilea raport de la companiile Kroll și Steptoe & Johnson


21 decembrie 2017 20:58

Bălțul, ÎNGROPAT SUB GUNOAIE de mai bine de o săptămână, din cauza presiunilor lui Usatîi

Scandalul privind evacuarea deșeurilor din Bălți capătă noi proporţii. Consiliul municipal a decis ca de acest lucru să se ocupe Direcția Reparații Drumuri, după ce compania contractată a încetat să mai colecteze gunoiul, din cauza presiunilor primarului fugar, Renato Usatîi.


7 decembrie 2017 12:53

Criza deșeurilor la Bălți, nerezolvată. Firma de evacuare a gunoiului se retrage din cauza presiunilor din partea Primărie

Din februarie 2018, străzile din Bălți ar putea fi acoperite cu 9 mii de tone de gunoi


27 noiembrie 2017 21:34

Un grup de autori cere suspendarea șefei AGEPI, Lilia Bolocan (VIDEO)

Un grup de autori cu renume național și internațional face apel către Guvern să o suspende pe Lilia Bolocan din funcția de director al Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală.


28 iulie 2017 11:09

Avertizare de inundații: Nivelul apei în mai multe râuri ar putea creşte cu până la un metru

Meteorologii vin cu o avertizare hidrologică. Astăzi şi mâine, din cauza ploilor puternice, nivelul apei în mai multe râuri mici ar putea creşte cu până la un metru.


28 iulie 2017 11:09

Avertizare de inundații: Nivelul apei în mai multe râuri ar putea creşte cu până la un metru

Meteorologii vin cu o avertizare hidrologică. Astăzi şi mâine, din cauza ploilor puternice, nivelul apei în mai multe râuri mici ar putea creşte cu până la un metru.

Catalogul site-urilor


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +18…+20
Chişinău +25…+27 +19…+21
Komrat +25…+27 +19…+21
Tiraspol +28…+30 +18…+20
toate oraşe

Cursul valutar

USD 17,8288 +0,02
EUR 19,0652 +0,06
RUB 0,2194 0
RON 3,8394 +0,01
UAH 0,4827 0
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Leu
Rac Fecioara Leu

Astazi ai tendinta sa planifici multe, poate prea multe lucruri in acelasi timp. Din aceasta cauza este posibil sa nu te poti concentra si sa ai sentimentul ca nu ajungi niciunde. Bucura-te de cei din jur si adopta o atitudine de planificator atunci cand este nevoie!Intrand in contact cu lucrurile mistice si spirituale te simti complet si satisfacut. Schimbul de idei devine un punct central in viata ta. Poti sa ii intelegi pe cei din jur si petreci momente speciale alaturi de o persoana pe care o iubesti.Starea generala de bine, un sentiment de sprijin si armonie fac aceasta perioada una fericita.

toate constelaţii

Anecdote

Doi ardeleni la oras, cazati intr-un hotel, la etajul 20. Liftul nu functioneaza. Se apuca ei sa ur

rîdem mai departe