Creaţi pagina de start

01 decembrie 2023, vineri

15:47

Lang_ru

Pagina principală Noutăţi Moldova 200 de studenți STRĂINI de la Universitatea de Medicină din Chișinău pot fi expulzați din țara noastră


200 de studenți STRĂINI de la Universitatea de Medicină din Chișinău pot fi expulzați din țara noastră

20 iunie 2017 09:08

Aproape 200 de tineri din Israel, studenţi la medicină, riscă să fie trimiși acasă. O eventuală expulzare masivă este motivată prin faptul că aceștia ar fi obținut permise de ședere pentru țara noastră în baza unor acte false, a declarat pentru Canal2 procurorul pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Vasile Golban.

Dacă expertiza va confirma că studenţii au ajuns în Moldova în baza unor acte false, ei vor primi interdicţie de a intra în ţara noastră pe un termen de până la cinci ani.

«Persoanele ce au beneficiat de serviciile acuzaţilor sunt studenţi la medicină, respectiv ’Nicolae Testimiţeanu’. Vom sesiza autorităţile competente, respectiv, ultimele, mă refer, la permise pot fi anulate şi respectiv odată cu anularea permiselor de şedere urmează să părăsească teritoriul Republicii Moldova», a declarat Golban.

Schema de falsificare a fost pusă în aplicare în perioada anilor 2014- 2016 de cei trei cetățeni ai Israelului, la fel, studenţi la medicină. Străinii au fost reţinuţi în data de şapte iunie şi arestaţi, ulterior, pentru migraţie ilegală. Avocații au atacat la Curtea de Apel măsura de arest preventivă dictată pe numele acestora, magistrații, însă au menținut decizia primei instanţe.

Procurorii susţin că învinuiţii ar fi falsificat un set de acte, între care apostile, traduceri. Dar şi caziere juridice, și diplome de studii, necesare pentru admiterea la facultate despre care se credea că erau perfectate de autoritățile din Israel. Pentru astfel de servicii, beneficiarii plăteau până la 5 500 de euro. Membrii grupului riscă până la şapte ani de închisoare.Sursa: publika.md


Trimite amicului Comentarii 0 +Добавить комментарий  ↑Скрыть

La moment nu sunt comentarii.

Cititi in continuare...


21 decembrie 2017 21:01

BNM a publicat o sinteză detaliată a raportului Kroll 2

BNM a publicat o sinteză detaliată a celui de-al doilea raport de investigație al companiilor Kroll și Steptoe & Johnson. Conform angajamentelor sale, Banca Națională a Moldovei (BNM) a publicat o sinteză detaliată a investigației fraudei bancare, pe care a primit-o împreună cu cel de-al doilea raport de la companiile Kroll și Steptoe & Johnson


21 decembrie 2017 20:58

Bălțul, ÎNGROPAT SUB GUNOAIE de mai bine de o săptămână, din cauza presiunilor lui Usatîi

Scandalul privind evacuarea deșeurilor din Bălți capătă noi proporţii. Consiliul municipal a decis ca de acest lucru să se ocupe Direcția Reparații Drumuri, după ce compania contractată a încetat să mai colecteze gunoiul, din cauza presiunilor primarului fugar, Renato Usatîi.


7 decembrie 2017 12:53

Criza deșeurilor la Bălți, nerezolvată. Firma de evacuare a gunoiului se retrage din cauza presiunilor din partea Primărie

Din februarie 2018, străzile din Bălți ar putea fi acoperite cu 9 mii de tone de gunoi


27 noiembrie 2017 21:34

Un grup de autori cere suspendarea șefei AGEPI, Lilia Bolocan (VIDEO)

Un grup de autori cu renume național și internațional face apel către Guvern să o suspende pe Lilia Bolocan din funcția de director al Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală.


28 iulie 2017 11:09

Avertizare de inundații: Nivelul apei în mai multe râuri ar putea creşte cu până la un metru

Meteorologii vin cu o avertizare hidrologică. Astăzi şi mâine, din cauza ploilor puternice, nivelul apei în mai multe râuri mici ar putea creşte cu până la un metru.


28 iulie 2017 11:09

Avertizare de inundații: Nivelul apei în mai multe râuri ar putea creşte cu până la un metru

Meteorologii vin cu o avertizare hidrologică. Astăzi şi mâine, din cauza ploilor puternice, nivelul apei în mai multe râuri mici ar putea creşte cu până la un metru.

Catalogul site-urilor


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +18…+20
Chişinău +25…+27 +19…+21
Komrat +25…+27 +19…+21
Tiraspol +28…+30 +18…+20
toate oraşe

Cursul valutar

USD 17,7828 -0,06
EUR 19,4099 -0,19
RUB 0,2006 0
RON 3,9036 -0,04
UAH 0,4892 0
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Scorpion
Balanta Sagetator Scorpion

Ai grija sa nu cheltuiesti sau sa iti permiti prea multe in aceasta perioada; realitatea trebuie sa se potriveasca cu venitul tau. Niste planificari financiare ar putea parea cam stricte pentru acest moment, dar te vor ajuta sa fii un exemplu pentru ceilalti si sa ii indrumi.Este o perioada in care ai incredere in tine, potrivita pentru a termina proiecte importante. Obtii mult mai multe beneficii decat de obicei de pe urma muncii tale si poti sa duci multe lucruri la bun sfarsit.

toate constelaţii

Anecdote

La teatru, unde se joacă o piesă poliţistă,

rîdem mai departe