Creaţi pagina de start

28 martie 2023, marţi

09:02

Lang_ru

Pagina principală Noutăţi Business

Noutăţi: Business


Top 5 lucruri care se pot renegocia cu banca

Ce poți face când vrei să negociezi dobânda, comisioanele, ziua plății, durata de rambursare sau moneda de creditare. După principiul „mai bine ceva decât nimic“, băncile sunt dispuse să renegocieze aproape orice, mult mai des decât le place să recunoască. Condiţia este – ca în orice negociere – clientul să se aşeze pe poziţii de forţă şi să nu-i permită bancherului să „miroasă sânge“. Iată cele mai importante lucruri care pot fi negociate, când şi cum:

Business 11 noiembrie 2014 11:11 Sursa — bani.md

Cea mai mare vulnerabilitate a zonei euro - Are legatura cu Germania

Cresterea economica din zona euro ramane foarte slaba si este putin probabil ca Germania sa intervina pentru a impulsiona economia, explica expertii PwC in cel mai recent raport lunar Global Economy Watch.

Business 10 noiembrie 2014 15:51 Sursa — ziare.com

INFODEBIT sparge monopolul privind istoria creditară negativă a consumatorului

INFODEBIT lansează www.infodebit.md – Primul sistem european de identificare a rău-platnicilor din Republica Moldova. www.infodebit.md oferă posibilitatea verificării, în baza unui temei justificat, dacă este inclusă sau nu o persoană în Lista Neagră, asigurînd astfel prevenirea şi/sau minimizarea riscurilor la vînzarea de produse sau servicii, inclusiv credite.

Business 10 noiembrie 2014 10:44 Sursa — eco.md

Cât de mult timp se pierde la locul de muncă?

Salariul mediu săptămânal pentru lucrătorii din Statele Unite este de 786 de dolari americani. Sunt însă angajatorii recompensați pe măsura investiției lor? Situația este preponderent nefavorabilă pentru ei, întrucât un studiu organizat de Gallup a descoperit că doar 30% din forța de muncă americană este implicată, restul reprezentând un cost de până la 550 de miliarde de dolari anual pentru companii.

Business 5 noiembrie 2014 14:58 Sursa — bani.md

Arabia Saudită reduce preţul la petrol

Arabia Saudită reduce preţul la petrol pe care îl produce pentru a scoate de pe piaţă cel extras prin fracturare hidraulică.

Business 5 noiembrie 2014 09:39 Sursa — eco.md

Vinurile moldovenești, promovate de postul american Fox News

Postul american Fox News le recomandă americanilor vinurile din Republica Moldova, relatând într-o emisiune despre calitatea vinurilor din țara noastră, istoria bogată în vinificație, dar și embargoul impus de Rusia.

Business 4 noiembrie 2014 16:37 Sursa — independent.md

A fost RESPINSĂ la interviul de angajare la un gigant din industria cosmeticelor, apoi şi-a făcut propria afacere cu care vinde de 84 de MILIOANE dolari

O antreprenoare de 27 de ani, respinsă la interviul de angajare de la producătorul de parfumuri Lancome, şi-a dezvoltat propriul magazin de cosmetice, cu vânzări de 84 de milioane de dolari, după ce a devenit celebră pe YouTube cu tutoriale de machiaj care au însumat peste un miliard de vizualizări, scrie ZF cu referire la Business Insider.

Business 31 octombrie 2014 15:11 Sursa — bani.md

„Proprietarul de benzinărie” și interesele lui în Moldova

Contre-jour // Impresia generală este că „șeful benzinăriei”, ale cărui afaceri s-au gripat, are momente de isterie, de confuzie a planurilor și chiar delir

Business 31 octombrie 2014 15:04 Sursa — ziarulnational.md

Fermierul din Moldova ȘOCAT de preturile din România

Unul dintre fermierii din R. Moldova, Alexei Micu, care a fost recent la Târgul „Indagra” din România, susține că arămas șocat de prețurile la produsele agricole de peste Prut, se arată într-un material publicat de „Agrointeligența”.

Business 31 octombrie 2014 14:44 Sursa — ziarulnational.md

Vitalie Marinuţa va efectua o vizită oficială la Bucureşti

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, va întreprinde, în perioada 1 - 2 decembrie, o vizită oficială în România, la invitaţia omologului său român, Mircea Duşa.

Business 29 noiembrie 2013 16:20 Sursa — Politik.md

Agenţi economici din Moldova participă la o misiune economică în Portugalia

În perioada 27 noiembrie - 1 decembrie 2013, un grup de agenţi economici din Moldova participă la o misiune economică în Portugalia, oraşul Lisabona. Evenimentul este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei

Business 29 noiembrie 2013 16:18 Sursa — Comunicate.md

Managementul GRAWE Carat – ținta unor atacuri josnice

Persoanele interesate în eliminarea companiei GRAWE Carat de pe piața asigurărilor Republicii Moldova continuă atacurile josnice la adresa conducerii GRAWE Carat.

Business 20 noiembrie 2013 16:37 Sursa — Eco.md

Milionarul german originar din Republica Moldova, Nikolas Werner, îşi închide afacerile din Chişinău

Un milionar german originar din Republica Moldova îşi lichidează afacerea din Chişinău. Potrivit unui aviz publicat în Monitorul Oficial urmează a fi lichidată compania "Werner Media MLW“ şi publicaţia "Вся Европа“ (Vsea Evropa) din Chişinău, ambele făcând parte din grupul Werner Media Group, controlat de Nikolas Werner.

Business 20 noiembrie 2013 16:34 Sursa — Timpul.md

Benzina și motorina mai ieftine cu 25% în Republica Moldova față de România

Grupul petrolier OMV Petrom vinde benzina și motorina cu 25% mai ieftin în Republica Moldova față de prețurile operate în România.

Business 25 octombrie 2013 14:35 Sursa — Deschide.md

Bancile centrale isi fac planuri de urgenta pentru eventualitatea intrarii SUA in default

Bancile centrale au inceput sa-si faca planuri de urgenta pentru a pastra pietele financiare functionale in cazul in care SUA nu-si vor putea achita la scadenta datoriile.

Business 15 octombrie 2013 15:02 Sursa — Protv.md

În anul 2014 Republica Moldova se aşteaptă la creșterea prețurilor pentru țigări și alcool

În 2014 Republica Moldova se așteaptă la creșterea prețurilor pentru țigări și alcool, ca urmare a măririi planificate a accizelor la aceste produse anul viitor

Business 17 septembrie 2013 17:32 Sursa — Noi.md

Leul s-a depreciat față de dolarul american, dar s-a apreciat în raport cu euro.

Leul moldovenesc s-a depreciat față de dolarul american și hrivna ucraineană, dar s-a apreciat în raport cu euro, rubla rusească și leul românesc, potrivit cursului oficial afișat de Banca Națională a Moldovei pentru 23 august.

Business 23 august 2013 13:39 Sursa — 24h.md

BNM: Evoluţia inflaţiei în luna iulie CONFIRMĂ ULTIMELE PROGNOZE publicate în Raportul asupra inflaţiei din luna august 2013

Ritmul anual al inflaţiei în luna iulie a fost de 4.3 la sută, în scădere cu 1.2 puncte procentuale faţă de nivelului înregistrat în luna precedentă, ca urmare a diminuării contribuţiei preţurilor la produsele alimentare, constată Banca Naţională a Moldovei.

Business 16 august 2013 14:16 Sursa — 24h.md

În Moldova a crescut volumul comerțului cu amănuntul și s-a redus cel al comerțului angro

În luna iunie 2013, volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu amănuntul a înregistrat o creştere de 3,8% faţă de luna precedentă şi de 6,5% comparativ cu luna iunie 2012, transmite NOI.md.

Business 16 august 2013 14:14 Sursa — Noi.md

Tactici bizare folosite la interviul de angajare. Care dintre ele a functionat?

In contextul in care piata muncii este extrem de competitiva, este vital sa faci o impresie cat mai buna in timpul interviului de angajare.

Business 12 august 2013 12:34 Sursa — Ziare.com


Catalogul site-urilor


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +26…+28
Chişinău +25…+27 +25…+27
Komrat +25…+27 +28…+30
Tiraspol +28…+30 +31…+33
toate oraşe

Cursul valutar

USD 18,5156 -0,01
EUR 19,9358 +0,04
RUB 0,2416 0
RON 4,0342 0
UAH 0,5013 0
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Fecioara
Leu Balanta Fecioara

Idealurile tale sunt de admirat, dar eforturile pe care le faci in implinirea acestora pot fi incetinite datorita criticii pe care ti-o faci. Stabileste-ti drumul pe care trebuie sa mergi pentru a-ti atinge idealurile si asculta si sfaturile cuiva din exterior.Ceilalti te incurajeaza mai bine decat te incurajezi tu, asa ca fa-ti prieteni printre oamenii cu teluri stabilite si doritori sa realizeze ceva in viata! Dupa-amiaza ti-o petreci alaturi de prieteni. Concentreaza-te pe ce iti doresti cu adevarat in aceasta perioada, pentru ca poti fi foarte convingator cu ceilalti!Simtul umorului de care dispui este foarte contagios.

toate constelaţii

Anecdote

- Vă salut, domnule director

rîdem mai departe