Creaţi pagina de start

23 martie 2023, joi

14:26

Lang_ru

Pagina principală Noutăţi Business

Noutăţi: Business


Idei de afaceri în Republica Moldova. Cum începi o afacere şi ce domeniu îţi aduce profit Citeste mai mult: adev.ro/nihafm

În Republica Moldova se face simţit tot mai mult spiritul de întreprinzător. În ceea ce priveşte ideile de afaceri în Republica Moldova, sute de noi întreprinderi sunt deschise, constituind o sursă importantă de venit pentru antreprenori, o oportunitate pentru a deschide noi locuri de muncă, dar şi pentru dezvoltarea economică a ţării, în ansamblu.

Business 20 ianuarie 2015 16:36 Sursa — adevarul.ro

Rusia va permite importul pentru unele produse din UE

Federația Rusă și Comisia Europeană negociază reluarea livrărilor pentru anumite categorii de produse. Serviciul Sanitar rusesc declară că nu este vorba de ridicarea embargoului pentru țările din UE. Pe piața rusă vor reveni anumite produse care au fost interzise „din alte motive”.

Business 20 ianuarie 2015 16:00 Sursa — agora.md

”RED UnionFenosa” solicită ajustarea tarifelor la curentul electric

Cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova, ”RED UnionFenosa”, solicită ajustarea tarifelor la curentul electric.

Business 16 ianuarie 2015 13:22 Sursa — radiochisinau.md

Gazul rusesc s-ar putea ieftini semnificativ, dar nu acum. Ce spun Lazăr și Candu

Prețul gazului rusesc pentru Moldova s-ar putea reduce, însă nu acum. Aceasta datorită faptului că deocamdată nu există premise pentru negocierea prețului gazului importat de Moldova.

Business 16 ianuarie 2015 13:02 Sursa — bani.md

С нового года в ПМР введены патенты на перевозку пассажиров на минивэнах

В Приднестровье перевозка пассажиров на т.н. минивэнах теперь может осуществляться по индивидуальным предпринимательским патентам, сообщает пресс-служба Минфина ПМР.

Business 16 ianuarie 2015 12:56 Sursa — tdinform.com

DETALII despre omul care face 37 milioane de dolari pe zi

Warren Buffett este un om care se bucură de un mare succes şi este extrem de bogat. Averea sa a crescut numai în 2013 cu aproape 13 miliarde de dolari. V-aţi întrebat vreodată cât de bun investitor este de fapt Warren Buffett? Cei de la Financial Post au pus cap la cap o serie de cifre interesante despre investitorul american.

Business 16 ianuarie 2015 11:56 Sursa — realitatea.md

UE şi BERD oferă sprijin pentru întreprinderile mici şi mijlocii din Moldova

Întreprinderile mici şi mijlocii din Republica Moldova vor putea în curând beneficia de un nou program de sprijin financiar din partea Uniunii Europene şi a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Programul va ajuta ÎMM-urile să obţină împrumuturi avantajoase pentru a-şi îmbunătăţi capacităţile de producţie şi pentru a valorifica noi oportunităţi comerciale în UE.

Business 15 ianuarie 2015 15:33 Sursa — ipn.md

România detronează Rusia la volumul importurilor în Republica Moldova

În perioada ianuarie-noiembrie 2014 se înregistrează o reducere semnificativă a importurilor din țările CSI. Cea mai mare parte a țărilor din UE și-au majorat volumul de export în țara noastră. Față de aceeași perioadă a anului precedent importurile s-au micșorat cu 2,5%.

Business 15 ianuarie 2015 14:16 Sursa — agora.md

CSI rămîne principala piață de desfacere a vinurilor moldovenești

Comunitatea Statelor Independente (CSI) rămîne principala piață de desfacere a producției alcoolice moldovenești, în pofida faptului că în 9 luni ale anului 2014 exportul acesteia în Rusia s-a redus de 5,5 ori, iar în statele CSI per ansamblu – de 1,7 ori, informează NOI.md. Potrivit datelor statistice oficiale, în ianuarie-septembrie 2014, statelor CSI le-a revenit 63,5% din volumul total al exportului moldovenesc de vinuri și divinuri.

Business 15 ianuarie 2015 14:11 Sursa — noi.md

Prima fermă comercială crescută pe acoperiș de clădire urbană!

Jurnalista Nata Albot, care este stabilită cu traiul în Canda, a postat pe blog-ul său un articol despre prima fermă comercială din lume, crescută pe acoperiș de clădire urbană. Iată articolul:

Business 15 ianuarie 2015 12:44 Sursa — provincial.md

Record istoric la Volkswagen: peste 10 milioane de maşini vândute în 2014

Volkswagen, cel mai mare producător auto european, a vândut peste 10 milioane de autovehicule anul trecut, pentru prima oară în istoria companiei, atingând acest obiectiv cu patru ani mai devreme decât plănuise iniţial. Vânzările grupului german au urcat cu 4,2% în 2014 comparativ cu anul anterior,

Business 15 ianuarie 2015 12:41 Sursa — eco.md

Apeluri telefonice mai scumpe spre Transnistria

Costul apelurilor spre regiunea transnistreană va fi majorat începând cu 10 februarie. Anunţul a fost făcut de compania Orange Moldova.

Business 12 ianuarie 2015 16:15 Sursa — jurnal.md

De mâine unele companii petroliere vor ieftini produsele cu un leu

De mâine produsele petroliere se vor ieftini cu un leu. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Economiei, Andrian Candu, în cadrul conferinţei de presă cu șeful Delegației UE în Moldova, Pirkka Tapiola.

Business 19 decembrie 2014 14:14 Sursa — eco.md

Cine are de suferit din cauza fluctuatiilor valutare: "Acum platesc cu sute de lei mai mult". Prognoza BNM

Dupa cresterea continua a dolarului si euro, cel mai mult au de suferit cei care au venituri in lei, dar fac plati in valuta. Intr-o perioada scurta, cheltuielile lor au crescut simtitor. De cealalta parte, Banca Nationala spune ca orice tranzactie este un risc.

Business 19 decembrie 2014 14:12 Sursa — protv.md

Apple a suspendat vânzările online în Rusia, din cauza fluctuaţiilor "extreme" ale rublei

Apple a suspendat vânzările online în Rusia, din cauza fluctuaţiilor "extreme" ale rublei, întrucât preţurile trebuie revizuite, după ce moneda rusă a scăzut cu 19% faţă de dolar pe parcursul şedinţei de marţi, relatează Bloomberg.

Business 17 decembrie 2014 15:14 Sursa — gandul.info

Iniţiativă DISPERATĂ în Rusia: Veniturile în VALUTĂ ale companiilor comerciale ar urma să fie CONVERTITE în ruble

Doar Rusia, al treilea mare partid din parlamentul rus, a propus adoptarea unui proiect de lege prin care companiile sunt obligate să convertească în ruble până la 50% din veniturile obţinute în valută, mutare menită să încetinească deprecierea monedei naţionale.

Business 15 decembrie 2014 16:04 Sursa — abcnews.md

Companiile Orange Moldova și Moldcell au încheiat cu succes trecerea la noile planuri de frecvențe radio

În noaptea de vineri spre sîmbătă (5-6 decembrie 2014) s-a produs trecerea simultană în rețelele GSM ale furnizorilor de telefonie mobilă Orange Moldova și Moldcell la noile planuri de frecvențe din banda 900MHz, iar deranjamente tehnice semnificative nu au fost înregistrate.

Business 10 decembrie 2014 15:46 Sursa — noi.md

Prăbuşirea preţului petrolului: pentru nemţi şi japonezi e mumă, pentru ruşi şi iranieni e ciumă

Fondul Monetar Internaţional, Rezerva Federală americană şi Banca Centrală Europeană văd în scăderea preţului petrolului, de obicei un efect

Business 10 decembrie 2014 15:06 Sursa — eco.md

Renunţarea la South Stream va provoca daune Serbiei, Rusiei şi UE

În cazul în care proiectul construirii gazoductului South Stream nu va fi realizat

Business 8 decembrie 2014 09:42 Sursa — noi.md

Cum comenteaza Grigore Petrenco presupusa afacere din Romania a sotiei sale.

Deputatul prorus, Grigore Petrenco afirma ca sotia sa nu are afaceri in Romania, asa cum scrie presa de peste Prut, ci este doar reprezentant, insa recunoaste ca soacra sa este actionat la o intreprindere din tara vecina.

Business 4 decembrie 2014 16:18 Sursa — protv.md


Catalogul site-urilor


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +18…+20
Chişinău +25…+27 +19…+21
Komrat +25…+27 +19…+21
Tiraspol +28…+30 +18…+20
toate oraşe

Cursul valutar

USD 18,6105 -0,02
EUR 20,0947 +0,01
RUB 0,2418 0
RON 4,0819 0
UAH 0,5039 0
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Gemeni
Taur Rac Gemeni

Datoriile tale te duc intr-o directie diferita fata de prietenii tai, si de aceea s-ar putea sa te simti putin singur astazi. Dar fiind ceva de scurta durata, poti sa asculti o carte pe cd sau poti sa te bucuri de priveliste in timp ce conduci.Esti apreciat pentru contributiile pe care le faci in legatura cu familia. Gaseste modalitati prin care si ceilalti sa poate ajuta, pentru ca tu sa nu fii nevoit sa preiei toate responsabilitatile. Ai tendinta sa faci prea multe lucruri, iti doresti sa gasesti solutii la orice probleme ai avea.

toate constelaţii

Anecdote

- Chelner! - Da, domnule. - Te rog să îmi mai prăjeşti puţin puiul deoarece îmi mănîncă toată sala

rîdem mai departe