Creaţi pagina de start

27 martie 2023, luni

04:55

Lang_ru

Pagina principală Noutăţi Business

Noutăţi: Business


Opel se retrage din Rusia. Compania General Motors a decis închiderea uzinei din Sankt Petersbug

Americanii de la General Motors au luat decizia retragerii mărcii de automobile Opel de pe piaţa din Rusia, urmând să închidă şi uzina de la Sankt Petersburg unde lucrează 1.000 de oameni, informează „Le Monde”, în ediţia sa electronic

Business 19 martie 2015 11:36 Sursa — adevarul.ro

Fii onest, fii modern – depune on-line declaraţia privind impozitul pe venit!

Corespunzător legislaţiei fiscale a Republicii Moldova, persoanele fizice care au mai multe surse de venit sunt obligate să prezinte anual declaraţia cu privire la impozitul pe venit (CET08), transmite CURENTUL cu referire la un comunicat al Î.S. ”Fiscservinform”.

Business 19 martie 2015 11:23 Sursa — curentul.md

EXIMBANK – Gruppo Veneto Banca inaugurează sediul renovat

Pe data de 04 martie 2015, a avut loc ceremonia oficială de inaugurare a sediului istoric renovat al Filialei nr. 19. La ceremonie au participat reprezentanţi ai Consiliului Băncii şi ai Veneto Banca s.c.p.a.

Business 6 martie 2015 09:16 Sursa — eco.md

Cine şi până când trebuie să depună declaraţia pe venit

Declaraţia cu privire la impozitul pe venit urmează să fie depusă de către persoanele fizice la organul teritorial fiscal în raza căruia sunt deservite. Intru simplificarea procedurii, declaraţiile pot fi depuse la orice organ fiscal, indiferent de locul de reşedinţă a contribuabililor.

Business 4 martie 2015 11:23 Sursa — ipn.md

Stapinii finantelor mondiale sunt tot mai saraci

Şi-au pierdut abilitatea de a face bani sau doar îi ascund prin alte părţi? O enigmă care va rămâne o necunoscută pentru noi, cei comuni. Cert este că cei pe care lumea îi consideră ca fiind stăpânii finanţelor mondiale sunt tot mai jos poziţionaţi în topul miliardarilor

Business 4 martie 2015 11:17 Sursa — realitatea.md

Obama a prelungit cu un an sancţiunile adoptate împotriva Rusiei

Preşedintele american Barack Obama a prelungit cu "un an" sancţiunile adoptate împotriva Rusiei din cauza crizei din estul Ucrainei, a anunţat marţi Casa Albă, relatează agenţia rusă de stat Tass în pagina eletronică.

Business 4 martie 2015 09:29 Sursa — deschide.md

Proiectul Energie şi Biomasă II: vor fi investiţi 9,41 mil. de euro

În următorii trei ani mai multe localităţi, şcoli şi centre medicale vor beneficia de sistemele de încălzire eficientă cu biomasă, în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă II. Cu un buget de 9,41 mil. de euro, proiectul îşi extinde hotarele de activitate în regiunea transnistreană, precum şi în oraşele mici.

Business 4 martie 2015 09:19 Sursa — eco.md

Fostul director al unei întreprinderi silvice condamnat. Și-a depăşit atribuţiile de serviciu

Fostul director al Întreprinderii de Stat în Silvicultură „Silva-Centru” a fost condamnat la închisoare cu executare pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Business 10 februarie 2015 11:15 Sursa — moldova24.info

O treime din piața auto a Rusiei va dispărea.

Carlos Ghosn, CEO-ul grupului Renault-Nissan, avertizează că piața auto rusească ar putea scădea chiar și cu o treime în următorii ani. Francezul spune că afectat nu este doar grupul său, inclusiv Ford sau GM, având probleme în Rusia.

Business 4 februarie 2015 12:46 Sursa — romanialibera.ro

Prețul petrolului a crescut spectaculos în ultimele zile

Cotațiile petrolului la bursele internaționale au crescut spectaculos în ultimele zile, după ce mai multe companii importante la nivel mondial au anunțat că taie din investiții, în condițiile în care valoarea țițeiului pierduse 60% din iunie până în ianuarie.

Business 4 februarie 2015 10:58 Sursa — independent.md

Până la 100t/ha de ceapă. Agricultorii din regiunea de sud, învățați de coreeni cum să cultive ceapă

Un seminar de instruire pentru producătorii de legume din zona de sud a Republicii Moldova a avut loc miercuri, 28 ianuarie, la Cahul, în incinta Consiliului Raional, unde câțiva experți din Coreea de Sud, reprezentanți ai companiilor

Business 4 februarie 2015 10:41 Sursa — provincial.md

Banca Națională a Elveţiei este pregătită să intervină pe piaţa valutară pentru a relaxa politica monetară

Banca Națională a Elveţiei este pregătită să intervină pe piaţa valutară pentru a relaxa politica monetară, după ce, la jumătatea lunii ianuarie, a renunţat la plafonul minim de 1,2 franci/euro, a declarat Jean-Pierre Danthine, vicepreşedintele instituţiei, scrie Ziarul Financiar cu referire la Reuters.

Business 27 ianuarie 2015 15:09 Sursa — bancamera.md

Gustă Vinul Moldovei la expoziția „Fabricat în Moldova”

Oficiul Național al Viei și Vinului vă invită să participați între 28 ianuarie – 1 februarie 2015 la cea de-a XIV-a ediție a expoziției „Fabricat în Moldova”. În cadrul expoziției, peste 20 de companii vinicole și 6 producători de divin și brandy vor participa în premieră cu un stand comun, sub brandul de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

Business 27 ianuarie 2015 15:07 Sursa — diez.md

În Moldova a crescut producţia agricolă cu 8,2%, în 2014

Producția agricolă globală a Republicii Moldova a crescut cu 8,2 la sută în 2014. Majorarea a fost determinată de creșterea cu 10,4 la sută a producției vegetale și cu 4 la sută a producției animaliere, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică.

Business 27 ianuarie 2015 11:46 Sursa — independent.md

Bărbat din Criuleni crește căpșuni! Este primul care le creste in acest mod

Pentru a avea căpșuni pe tot parcursul anului, chiar și iarna, un bărbat din Criuleni, Ion Bobeico, a ales să cultive căpșuni pe verticală, prin metoda hidroponică, fiind primul agricultor din R. Moldova care a realizat așa ceva, scrie fermierul.md. Potrivit sursei citate, Ion a decis să crească căpșuni pe jgheaburi suspendate. „Au fost făcute analize mai amănunțite din punct de vedere financiar, în special de a utiliza cât mai eficient spațiul de 1,2 hectare”, spune moldoveanul. În seră există un sistem de irigare prin picurare, un sistem de ceaţă și urmează să fie instalat un sistem de iluminare.

Business 27 ianuarie 2015 11:32 Sursa — ziarulnational.md

BCE va injecta 1.100 miliarde de euro pentru redresarea zonei euro și prevenirea deflației (Bloomberg)

Conducerea Băncii Central Europene a propus, de la 1 martie, măsuri de relaxare cantitativă (QE) în valoare de 50 de miliarde de euro (58 miliarde de dolari) pe lună, până la sfârșitul lui 2016, au declarat, miercuri, pentru Bloomberg, oficiali ai BCE.Propunerea va fi discutată începând de miercuri de către membrii Consiliului guvernatorilor Băncii Central Europene, care ar putea modifica această sumă, susțin sursele.

Business 22 ianuarie 2015 06:24 Sursa — noi.md

Toyota rămâne lider mondial la vânzări auto şi în primul trimestru din 2014

În perioada ianuarie-martie 2014, vânzările producătorului auto nipon, care includ şi diviziile Hino Motors şi Daihatsu Motor, au urcat la 2,58 milioane de vehicule. Rivalele General Motors şi Volkswagen au anunţat că au vândut 2,4 milioane de vehicule fiecare, dar compania germană încă nu a raportat datele privind livrările de camioane, de la diviziile sale MAN şi Scania.

Business 21 ianuarie 2015 15:10 Sursa — realitatea.md

Ruslan Ciobanu, agricultorul moldovean care a devenit managerul unei ferme din Anglia

A plecat în Marea Britanie pentru un schimb de experiență în domeniul agriculturii, dar perioada sa de ședere s-a prelungit mult mai mult decât planificase inițial. De la un simplu muncitor, Ruslan a reușit să ajungă managerul unei ferme din Anglia. Ce standarte în agricultură are Uniunea Europeană, dar și ce schimbări trebuie să realizeze

Business 21 ianuarie 2015 10:55 Sursa — moldova.org

Volumul schimburilor comerciale bilaterale ale României și Republicii Moldova își continuă trendul ascendent

România reconfirmă poziția de principal partener comercial al Republicii Moldova. În primele 11 luni ale anului 2014, volumul schimburilor comerciale bilaterale crescând cu peste 19,03%, față de aceeași perioadă a anului 2013.

Business 20 ianuarie 2015 17:40 Sursa — interlic.md

Compania „ASITO” riscă să rămână fără licență

Compania Internațională de Asigurări „ASITO” a fost avertizată de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) cu retragerea licenței pentru dreptul de desfășurare a activității de asigurare pentru că nu execută cerințele CNPF.

Business 20 ianuarie 2015 17:04 Sursa — ziarulnational.md


Catalogul site-urilor


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +26…+28
Chişinău +25…+27 +25…+27
Komrat +25…+27 +28…+30
Tiraspol +28…+30 +31…+33
toate oraşe

Cursul valutar

USD 18,5870 0
EUR 20,2151 0
RUB 0,2441 0
RON 4,1079 0
UAH 0,5033 0
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Gemeni
Taur Rac Gemeni

Datoriile tale te duc intr-o directie diferita fata de prietenii tai, si de aceea s-ar putea sa te simti putin singur astazi. Dar fiind ceva de scurta durata, poti sa asculti o carte pe cd sau poti sa te bucuri de priveliste in timp ce conduci.Esti apreciat pentru contributiile pe care le faci in legatura cu familia. Gaseste modalitati prin care si ceilalti sa poate ajuta, pentru ca tu sa nu fii nevoit sa preiei toate responsabilitatile. Ai tendinta sa faci prea multe lucruri, iti doresti sa gasesti solutii la orice probleme ai avea.

toate constelaţii

Anecdote

- Acuzat, recunoşti acest cuţit? - Da, domnule judecător. - Însemnă că mărturiseşti crima

rîdem mai departe