Creaţi pagina de start

29 mai 2023, luni

09:09

Lang_ru

Pagina principală Anecdote moldovenesti

Anecdote

Intr-un compartiment de tren calatoresc 4 indivizi: un american, un ardelean, un moldovean si-un bucurestean. La un moment dat, americanu’ scoate un pachet neanceput de Marlboro din buzunar, isi aprinde o tigara si arunca restul pachetului pe geam. Toti ceilalti sar sa-l prinda; cum nu reusesc, incep sa-l certe pe american: - Pai, bine dom’le arunci bunatate de tigari!… - Eh, zice americanul, la noi tigari dintr-astea sunt pe toate drumurile. Dupa un timp, ardeleanul scoate din traista o butelca de palinca, trage o dusca sanatoasa si arunca pe geam ce mai ramane in ea. La fel, sar toti ceilalti cu gura pe el: - Arunci bunatate de bautura pe geam!… - Eh, vine raspunsul, la noi gasesti dintr-asta pe toate drumurile. Mai trece un timp si bucuresteanu’ il apuca pe moldovean de guler si, desi cel din urma se zbate, il arunca pe fereastra. - NENOROCITULE! striga ceilalti. AI OMORAT OMU’!!! - Eh, zice bucuresteanul asezandu-se la loc, la dintr-astia sunt pe toate drumurile.

Moldovenii s-au hotarat sa faca o fabrica de cauciucuri. Si stateau ei in dilema ,cum sa numeasca fabrica. Si zice unu: - Hai sa-i zacim pi buni ca am auzat ca italienii au o fabrica pi reli si li mergi tari bini!

Doi ciobani moldoveni intră cu un cîine într-un magazin din Suceava. - Animalele nu au voie în magazin, zice vînzătorul. - Bre, Gheorghe, atunci eu şi Lăbuş te aşteptăm afară.

O moldoveanca in gara: - Un bilet la Visau! - 20 000 de lei. - Aoleu, mai ghini fac in sacosa…

Deviza moldoveanului: “Viaţa-i scurtă. Dacă tot n-o putem lungi, hai să o facem lată!”

Un moldovean pieton in Cluj se plimba impreuna cu un prieten, cand trece o masina si-l stropeste de sus pana jos. Bineinteles, masina demareaza in tromba. Moldoveanul, suparat foc: D-apai la noi nu se-ntampla asa ceva. Daca te stropeste o masina pe strada, apai soferul se da jos, isi cere scuze, te invita la el acasa, iti usuca hainele, iti da ceva de baut… Clujeanul: Ti s-a intamplat tie asa ceva ? Moldoveanul: Mie nu, neveste-mi.

Un oltean se duce-n vizită la un prieten din Moldova. Ies ei la o bere şi stînd la masă văd doi muncitori: unul săpa un şanţ cam de 40 cm lăţime şi 60 cm adîncime; la cîţiva metri în spatele lui, celălalt astupa groapa… Olteanul nu se poate abţine şi-i întreabă pe cei doi care-i treaba. Unul din ei răspunde: - Dom’le, în mod normal. echipa noastră e formată din 3 oameni: unul sapă groapa, altul pune cablul, iar cel de-al treilea o astupă, numai că ăla de punea cablu’ este în concediu…

La scoala, Ionel este rugat sa spuna o tara tropicala si raspunde: - Laos... - Excelent !!! Gigel trebuie sa zica si el o tot o tara tropicala si raspunde: - Columbia... - Nu-i rau !!! in fine, la aceeasi intrebare,Bula zice: - ...Moldova?!? - ...De ce? - Pai a venit unchiul meu de la Suceava asta iarna, si era incaltat in tenisi !

Moldovenii s-au hotarat sa faca o fabrica de cauciucuri. Si stateau ei in dilema ,cum sa numeasca fabrica. Si zice unu: - Hai sa-i zacim pi buni ca am auzat ca italienii au o fabrica pi reli si li mergi tari bini!

O moldovianca se duce la un bar si striga: -Marman adu un rachiu ca ma ardie pi chept! Barmanul aduce, dupa cinci minute, iar: -Marman,adu un rachiu ca ma ardie pi chept! Barmanul nervos aduce,dar dupa cinci minute: -Marman,adu un rachiu ca ma arghe pe chept! Barmanul nervos ca o pruna uscata vine si zice: -Asculta, tarfa, in primul rand io sunt barman si nu marman si in al doilea rand scoate-ti tata aia din scrumiera!

Catalogul site-urilor


Timp

Azi Mîine
Bălţi +22…+24 +26…+28
Chişinău +25…+27 +25…+27
Komrat +25…+27 +28…+30
Tiraspol +28…+30 +31…+33
toate oraşe

Cursul valutar

USD 17,8297 +0,05
EUR 19,1571 +0,09
RUB 0,2230 0
RON 3,8643 +0,01
UAH 0,4828 0
toate valutele convertorul valutar

Horoscop

Sagetator
Scorpion Capricorn Sagetator

Ai noroc si toate se aranjeaza de la sine. Nu trebuie sa infrunti situatii grele azi, este destul de clar ce cale trebuie sa urmezi.Este momentul ideal sa-ti lasi creativitatea sa infloreasca. Fii mai tolerant in ceea ce priveste obiceiul tau alimentar.Astazi vei sta mai mult afara pentru a te bucura putin de soare. Lucrurile care iti sunt dragi, precum si persoanele iubite sau copiii sunt in centrul atentiei in aceasta perioada. Vei fi ocupat incercand sa organizezi lucrurile intr-un anumit fel.Comunicarea continua sa se imbunatateasca.

toate constelaţii

Anecdote

Bulă o surprinde pe mătuşa Raveca la oglindă şi o întreabă: - Mătuşă de ce te dai cu făina aia pe f

rîdem mai departe